GX-10 i troszke starocia
K10D | MZ-5n | MZ-M
szpajchel napisał/a:. A potem to już...
No wiesz - przepadłeś![]()
Pięciomililitrowa działka Rodinalu przeniesie Cię na wyżyny innego wymiaru świadomości.
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
squonk napisał/a:czy dobrze pamietam, ze nasi przyjaciele zza Odry nazwali go R09??
K10D | MZ-5n | MZ-M
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
kefa napisał/a:kierdel, przeczytaj nasz forumowy dział darkroom i na pewno zdobedziesz wystarczajaca wiedze
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:
Czy istnieje gdzies w Warszawie miejsce, w ktorym mozna sobie poeksperymentowac z wywolywaniem filmow? Cos na zasadzie wynajmowania ciemni (tak jak sale prob np.)?
Emes,emzetka i kilka słoików..
szpajchel napisał/a:squonk napisał/a:czy dobrze pamietam, ze nasi przyjaciele zza Odry nazwali go R09??
W zasadzie to do końca nie wiem, czy R09=Rodinal. Kilka różnych informacji w necie namieszało mi w tym względzie. Ale efekty działania są ponoć prawie identyczne. Nie wiem, nie używałem obydwu wywoływaczy; jakoś nie mogę skończyć mojej buteleczki Rodinalu 125 ml kupionej w 2004 roku![]()
EDIT:
a może to chodziło o R09 wg Fomy?