Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
bEEf napisał/a:Przemekbelch, Bo bez tego bardziej wnikliwa kontrola i mandat, niestety... .
CytatNA KSIĄŻCE UŻYTKOWNIKA ORAZ GWARNCJI WIDNIEJE ZNAK HOMOLOGACJI DROGOWEJ E11, ORAZ ZNAK JAKOŚCI ISO 9001 !!!
już 5K są białe.Przemekbelch napisał/a:żeby po prostu białe były.
Przemekbelch napisał/a:Stąd też dlategonie chcę 8k K, czy więcej, tylko 6k, żeby po prostu białe były.
No i jak Cię trafią, to możesz zawsze wymienić na zwykłe żarówki i przejść przegląd. Ale za przegląd płacisz.
Pozdrawiam
pjak napisał/a:Reflektor jest przystosowany do żarówki określonego typu (na każdym reflektorze jest napisane do jakich jest żarówek). Zamontowanie każdej innej wyklucza możliwość stosowania tego reflektora.
pjak napisał/a:Z tego co wiem, jeśli "trafią" Cię z czym,ś takim to zabierają dowód i kierują na dodatkowe badanie techniczne, na którym wychodzi, że to nie "fabryka" i niestety przeglądu nie przechod
Przemekbelch napisał/a:planuje je dość konkretnie opuścić
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Przemekbelch napisał/a:Jeśli będzie zaburzona granica światło/cienia to je oddam sprzedawcy, bezwarunkowo. Tutaj nie ma dyskusji. Natomiast sprzedawca zapewnia mnie, że nie będzie.
CytatPowód jest prosty- dłuższa żywotność. Za często jeżdżę i za często wymieniam żarówki, a te blueviosiony i osramy silver star (które na zmianę praktykuje) za dużo mnie wynoszą i za często padają.
CytatUżywać tego wynalazku chciałbym tylko i wyłącznie wtedy, kiedy na badaniu technicznym świateł wyjdzie, że granica światło cienia jest zachowana.
Przemekbelch napisał/a:Powód jest prosty- dłuższa żywotność. Za często jeżdżę i za często wymieniam żarówki, a te blueviosiony i osramy silver star (które na zmianę praktykuje) za dużo mnie wynoszą i za często padają.
Sławek_S napisał/a:Proponuję dobrego elektryka od instalacji poszukać żeby ją przejrzał. Bo masz coś w niej ewidentnie skopane.
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
FOTO STUDENT
Kiwak napisał/a:A ja na tyle dużo jeżdżę i w miastach i na trasach, i w dzień, i w nocy, i tak często mam ochotę wysiąść i rzucać kamieniami, granatami i mięsem też, że odradzam. Polecam czyste szyby lamp, właściwe poziomowanie KAŻDEGO typu reflektorów, czyste szyby i dobre wycieraczki.
Żyj i daj żyć innym.
I nie rób drugiemu, co tobie niemiłe.
Zdano napisał/a:Weź też pod uwagę innych użytkowników drogi bo klosze do żarówek halogenowych są trochę inaczej wykonane, tak samo było za czasów zwykłych żarówek, ludzie zakładali halogeny i oślepiali innych.
Generalnie według mnie kiepski pomysł, nie wiele zyskasz, a utrudnisz jazdę innym.
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie