aflinta  Dołączył: 01 Lip 2007
webjay, włożyć można każdą, pytanie jaka będzie działać :evilsmile: Ale skoro przy tym firmware łyka bez problemu SDHC, to górna granica powinna być w okolicach 32GB (dla kart SDHC).

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Ktoś się chwalił na forum, że 8GB działa bezproblemowo

wujek  Dołączył: 12 Sty 2008
argawen napisał/a:
Jakby co, to tutaj masz link do firmware

Czy ten firmware działa z K100D Super? Na stronie jest info jedynie o K100D.
A przy okazji, czy w 100Super jest wymienna matówka? W instrukcji nie znalazłem nic na ten temat.

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
wujek, przy okazji szukajka nie działa ?
szukaj
a jest tego wiecej ...

[ Dodano: 2008-03-04, 11:41 ]
wujek napisał/a:
Czy ten firmware działa z K100D Super? Na stronie jest info jedynie o K100D.

wygląda na to że ten firmware nie znajduje zastosowania w k100d super
wszystkie dodatki są zawarte w tym który jest obecnie zawarty w 1.0

wujek  Dołączył: 12 Sty 2008
Grizley napisał/a:
wujek, przy okazji szukajka nie działa ?

Dzięki Grizley. Dałem się zwieść instrukcjom - dla K10 piszą wprost o wymiennej matówce, a nawet jest dostępna jako opcja. W przypadku K100 taka jednoznaczna informacja się nie pojawiła. Ale jak widać "da się" ;-)

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
wujek napisał/a:
W przypadku K100 taka jednoznaczna informacja się nie pojawiła. Ale jak widać "da się" ;-)

Oryginalnej pentaxowej do kasetki nie kupisz z tego co wiem, ale są chińskie zamienniki
które lepiej lub gorzej sie sprawują.

jacek-ie
[Usunięty]
Witam,

jestem nowym "użyszkodnikiem" Kasetki Super, chciałem zrobić uaktualnienie firmawaru, ale niestety nie działa ... Czyżby podawany wyżej link był do wersji K 100 D (bez Super) ??

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich

Jacek

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
jacek-ie napisał/a:
chciałem zrobić uaktualnienie firmawaru, ale niestety nie działa ... Czyżby podawany wyżej link był do wersji K 100 D (bez Super) ??
Tak. Nie ma nowego firmware do K100D Super. Przynajmniej na stronie Pentaxa(japońskiej).
Firmware K100D i K100D Super są różne.

zasiu  Dołączył: 16 Gru 2006
Re: K100d i karty 4GB
Myron napisał/a:
Mam szybkie pytanko, czy Kasetka współpracuje ze wszystkimi kartami 4GB? Gdzieś w necie wyczytałem, że tylko do 2GB, ale wydaje mi się to nonsensem.
Ma ktoś z was doświadczenia z Kasetką i większymi pojemnościami kart?

Czy TAKA (GOODRAM SecureDigital 4GB SDHC class 4 odczyt do 19 MB/s, zapis do 5,5 MB/s) będzie działała poprawnie?

Generalnie K100D ze sklepowym firmware czyta tylko SD. Mi SDHC nie działały, ale do kupienia są również karty SD (nie SDHC) które mają 4GB pojemności i z nimi nie ma problemu - ostatnio takiej z powodzeniem używałem w Pentaxie.

dżejpi  Dołączył: 04 Paź 2007
zasiu,
gratulować refleksu, "dobra" odpowiedź na pytanie zadane prawie dwa ( 2 ) lata temu. 8-)
Pewnie jeszcze po sylwestrze "trzyma" :mrgreen: :-B

zasiu  Dołączył: 16 Gru 2006
to się popisałem :shock:

ale chęci miałem dobre :mrgreen:

Skocz do: