Lubię puszki i szkła
CytatCzy taka jest przypadłość FA50, że słabo wyostrza w bardzo ciemnym pomieszczeniu ?
K100 | MX | A 28 2.8 | M 50 1.4
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
hitman1986 napisał/a:Ustawiam modelkę, wyostrzam na oczy, pstryk. Patrzę, zdjęcie nieostre, mimo, że było wyostrzone wg aparatu. Ponawiam próbę. I znowu. I jeszcze raz... Kilka razy tak właśnie się stało, że aparat niby wyostrzył zdjęcie, ale w rzeczywistości albo nie było ostre w ogóle, albo ostrość zamiast na lewe oko, poszła na prawe.
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Kiwak napisał/a:Światło żarowe?
Aaaa, światło żarowe...
Lubię puszki i szkła
hitman1986 napisał/a:Nigdzie nie napisałem, że wykorzystywałem światło żarowe...
hitman1986 napisał/a:zostawiłem tylko jedną lampę
Ż jest P... p.
forestowy napisał/a:żarowe szczególnie mu sprzyja dlatego testy na ff/bf najlepiej robić przy świetle naturalnym
Cytatczy nie przypadkiem o temperature barwowa swiatla ogolnie
studentmibm napisał/a:Im swiatlo bardziej zolte (zarowka lub slonce na bezchmurnym niebie) = wyzsza temperatura barwowa, a dla mojego body oznacza wiekszy ff.
dsk napisał/a:Im bardziej "żółte", tym niższa temperatura barwowa mierzona w Kelwinach
studentmibm napisał/a:Im swiatlo bardziej zolte (zarowka lub slonce na bezchmurnym niebie) = wyzsza temperatura barwowa, a dla mojego body oznacza wiekszy ff.
100 nieznajomych w Rybniku http://www.100nieznajomych.rybnik.pl
K20D|S30|T17-50|S50-150|Metz-58AF1
zorzyk napisał/a:A tu?
hitman1986 napisał/a:
zostawiłem tylko jedną lampę
Lubię puszki i szkła
hitman1986 napisał/a:Fakt, światło modelujące to światło żarowe, ale później był już błysk...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron