Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Cieszę się, że znalazłeś, to czego Ci brakowało. Ale i tak uważam, że flaszeczkę fajniej się obala niż teorie. ;-)

ultorx  Dołączył: 05 Kwi 2008
Flaszeczka...
Ogniskowa zależy tylko i wyłączne od walorów i umiejętności Ogniskowego (nie mylić ze Strażakiem :!: ). O ile Ognskowy wyględny i z obowiązków swoich wywiązuje się należycie to i Ogniskowa może być przyjemna, a nawet przychylna. Jednak gdy Ogniskowy melepetą być się okazuje, to i bez Ogniskowej ostać się może, jako i bez Ogniska i Flaszeczki takoż...
(Encyklopedia Alcoholicca p.267)

Głębia Ostrości- ostatnie ziemskie wrażenie klienta golonego brzytwą przez Fryzjera będącego po spożyciu zawartości Flaszeczki zabranej Ogniskowemu.
(Encyklopedia Alcoholicca p.364)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Pentagram napisał/a:
Teoria oparta na praktyce: Portret z 1m na 1.4 - ostre oczy (jedno oko jeśli bokiem) i nic poza tym. Portret z 5 metrów tym samym obiektywem (czyli ta sama ogniskowa) też 1.4 - ostra cała postać.
Ale z pięciu metrów postac jest mniejsza w kadrze, czyli zmniejsza się tak jakby do wielkosci tych oczu z kadru robionego z bliska i dlatego miesci się w GO.

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Eldred, powiedz to osobie, którą fotografujesz. Jak patrzysz na nią przez obiektyw, to jest taaaaka malutka. ;-)

Może właśnie dla obiektywu w pewnym sensie jest, GO pozostaje taka sama ale obiekt się zmniejsza więc więcej w/w obiektu się w niej mieści? :roll:

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
O widzę, że ktoś zrozumiał przykład z pierwszego postu :-D . :-B

Stachu, jeśli o mnie chodzi (bo nawet tego nie wiem) to chciałem tylko zaznaczyć że prawie nic nie rozumiem z twojego pierwszego postu a to co napisałem wpadło mi do głowy tak jakoś podczas dyskusji. :oops:

To wpadliśmy na to samo :-) . Nie dziwię się, że nic nie rozumiesz ;-) .

Chodzi o to że jestem w pracy i czytam na szybko i nie jestem w stanie się nad tym zastanowić, w domu na spokojnie wszystko przeanalizuję :-P

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
Pentagram napisał/a:
i tak uważam, że flaszeczkę fajniej się obala niż teorie
na pewno łatwiej :mrgreen:

[ Dodano: 2009-01-09, 20:08 ]
Eldred napisał/a:
Chodzi o to że jestem w pracy
Eldred, znów się opierdzielasz w robocie! :-P

Robota to głupota! :-P

ultorx  Dołączył: 05 Kwi 2008
mcgyver napisał/a:
Pentagram napisał/a:
i tak uważam, że flaszeczkę fajniej się obala niż teorie
na pewno łatwiej

Szybkość doświadczalnego obalenia teorii ewolucji zależy li tylko od ilości użytego obalacza i tempa jego spożywania :-B

mcgyver, słuchaj co Stachu prawi bo mądre to słowa 8-)

Skocz do: