Jessops jak wspomniano ma fatalną obsługę, ale zdarzy sie, że nadgania cenami
Kupiłem swoją kasetkę w Jessopie - przysłali body o numerze seryjnym, który się nie zgadzał z numerem w papierach
ale bez problemu po wizycie w najbliższym sklepiku body zostało wymienione na inne, które papiery miało w porządku. Miewają niezłe promocje - trzeba śledzic.
www.cameraworld.co.uk - jak najbardziej polecam, szybko i sprawnie. Z tego co wiem wysyłaja również poza UK, jednak w sprawie wysyłki m.in. do Polski sugerują uprzednio się z nimi skontaktowac.
www.ffordes.com - sprzęt nowy i używany. Jak najbardziej polecam. Mają sporo sprzętu z drugiej ręki: aparaty, obiektywy, filtry, wyposażenie ciemni, etc. Ceny czasem może i szalone, ale zdarzają się okazje. Korzystałem - jestem zadowolony. Nie wiem czy wysyłaja poza UK.
MXV Photographic,
www.mxv.co.uk - sprzęt używany. Korzystałem i jestem zadowolony.
Z tego co się orientuję to wysyłaja poza UK.
www.mifsuds.com - sprzęt nowy i używany. Nie korzystałem, ale wyczytałem w sieci, że solidna firma. Zresztą Pentax na swojej stronie podaje namiary na ten sklep.
Na brytyjskiej stronie Pentax'a można znaleźc więcej sklepów, ale niestety krucho z linkami (zwykle nazwa firmy + nr telefonu i adres) no ale zom przecie gugle
http://www.pentax.co.uk/en/pro_centres.html
Ponadto jeśli ktoś jest na miejscu warto zajrzec do małych sklepików nienależących do żadnej wielkiej sieci - ot rodzinne interesy. Zdarza się, że maja gdzieś w kąciku zapomniana gablotkę ze sprzętem używanym
pozdrawiam,
Maciek