halmac1  Dołączył: 01 Kwi 2007

Na Kingstone jest komis ze sprzętem elektronicznym są też aparaty i obiektywy, bylem tam przez przypadek i tylko raz więc nie wiem co za ulica , ale nie daleko dworca autobusowego.
Polecam też wszelkiego rodzaju lombardy,czasem można znaleźć super okazie za grosze.
Tak dziś go odwiedziłem znajduje sie na ulicy Fife Road to jedna z uliczek handlowych tej części Londynu :mrgreen: .

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
halmac1, usuń kolor z postu :evil:

muhozol  Dołączył: 26 Paź 2008
A może ktoś orientuje się czy w Irlandii znajdę jakieś interesujące sklepy z naszym sprzętem. Połaziłem nieco po Cork ale nie ma na czym oka zawiesić, że już o jakiś komisach nie wspomnę. Pozdrawiam

bizon78  Dołączył: 20 Lut 2008
To może cos ze starszego sprzętu:
http://www.sendeancameras.co.uk/index.htm
Byłem u nich w sklepiku i mają naprawde duży wybor manuali(Pentax,Nikon,Canon,Minolta i innych firm trzecich).Sklep specjalizuje sie w naprawię i serwisowaniu różnego rodzaju sprzętu foto(cyfra i analog).

SoulSick  Dołączył: 10 Lip 2008
robiącym zakupy w srsmicrosystems, polecam wizytę na Pentax Community
po około 4 dniach od rejestracji dostałem pocztą (prosto z Monachium) kupon zniżkowy na kwotę od 7-35 GBP ważny do sierpnia 2009 :)

Zwadzio  Dołączył: 29 Cze 2008
cos tam jeszcze jest na tym pentax community bo khm mi sie tylko register wyswietla?

wwiktor1  Dołączył: 30 Sie 2007
szkoda tylko, że na jessop - ie brak naszych obiektywów a jeszcze przed świętami były w extra cenach. inna sprawa z ich dostępnością, ale zawsze coś

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
a jakieś komisy znacie? szukam M6, może jakiegoś badziewia ciemniowego bym tez nabrał... :-)

z_miodem  Dołączył: 28 Paź 2008
Jessops jak wspomniano ma fatalną obsługę, ale zdarzy sie, że nadgania cenami ;-)
Kupiłem swoją kasetkę w Jessopie - przysłali body o numerze seryjnym, który się nie zgadzał z numerem w papierach :roll: ale bez problemu po wizycie w najbliższym sklepiku body zostało wymienione na inne, które papiery miało w porządku. Miewają niezłe promocje - trzeba śledzic.

www.cameraworld.co.uk - jak najbardziej polecam, szybko i sprawnie. Z tego co wiem wysyłaja również poza UK, jednak w sprawie wysyłki m.in. do Polski sugerują uprzednio się z nimi skontaktowac.

www.ffordes.com - sprzęt nowy i używany. Jak najbardziej polecam. Mają sporo sprzętu z drugiej ręki: aparaty, obiektywy, filtry, wyposażenie ciemni, etc. Ceny czasem może i szalone, ale zdarzają się okazje. Korzystałem - jestem zadowolony. Nie wiem czy wysyłaja poza UK.

MXV Photographic, www.mxv.co.uk - sprzęt używany. Korzystałem i jestem zadowolony.
Z tego co się orientuję to wysyłaja poza UK.

www.mifsuds.com - sprzęt nowy i używany. Nie korzystałem, ale wyczytałem w sieci, że solidna firma. Zresztą Pentax na swojej stronie podaje namiary na ten sklep.

Na brytyjskiej stronie Pentax'a można znaleźc więcej sklepów, ale niestety krucho z linkami (zwykle nazwa firmy + nr telefonu i adres) no ale zom przecie gugle ;-)
http://www.pentax.co.uk/en/pro_centres.html

Ponadto jeśli ktoś jest na miejscu warto zajrzec do małych sklepików nienależących do żadnej wielkiej sieci - ot rodzinne interesy. Zdarza się, że maja gdzieś w kąciku zapomniana gablotkę ze sprzętem używanym ;-)

pozdrawiam,
Maciek

babilonczyk  Dołączył: 03 Lip 2008
O tak! - www.cameraworld.co.uk - też polecam! Dobre ceny, obsługa ok. Rok temu kupiłem tam swojego K10D w naprawdę atrakcyjnej cenie :-) A pół roku temu Tamrona 70-300 za 60% ceny w Polsce (70Ł)- taką fajną promocję zrobili :-) Oprócz nowych sprzętów mają też chyba niedużą półeczkę z używanym sprzętem.
Piszę o sklepie w Londynie, boczna uliczka od Oxford Street, bo mają jeszcze jeden sklep ale chyba poza Londynem.

Skocz do: