"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Yashica Mat124, Canon 100d
Widzę, że na tym samym wózku jedziemy i podobnie rozmyślamy Czekamy na 55 1.4, patrzymy na boki (Zeiss, Sigma, może 43 Ltd).Eldred napisał/a:Eh ten cajs
Eldred napisał/a:Eh ten cajs, z testów netowych wynika że np. 50/1.4 cajsa wcale nie jest takie ostre (na 1.4), ale prawdziwego cajsomaniaka to nie przekona
MacRayers napisał/a:a co do testu - spodziewałem się tego, że to szkiełko będzie wysoko ocenione
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
MacRayers napisał/a:Warto poczytać :
klimecki_ napisał/a:"Pentax 2/35 łapie jednak trochę minusów tam gdzie nie mieli ich konkurenci. W jego przypadku nie dostajemy możliwości komfortowego manualnego ustawiania ostrości"
o matko, kto to testowal?
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
ja generalnie szukam portretówki, i czasem mam wrażenie że te poszukiwania potrwają dużo dłużej niż myślałem.MacRayers napisał/a:Widzę, że na tym samym wózku jedziemy i podobnie rozmyślamy Czekamy na 55 1.4, patrzymy na boki (Zeiss, Sigma, może 43 Ltd).
Yashica Mat124, Canon 100d
SQ6GIT napisał/a:Nie jestem maniakiem bezwzględnym Pentaxa, nie obruszam się jak coś wypadnie blado, ale rzetelność tych testów... hm, kto je robi?
SQ6GIT napisał/a:bo testujący wcześniej miał w ręce ten na allegro , tam pierścień ostrzenia to 50% długości szkła... jeśli to ma być normą odniesienia...
K-1 | K-3 II | K-5 | S A 18-35/1.8 | FA 77/1.8 | Irix 15/2.4 | F 50/1.7 | DA 55-300/4-5.8 | DA* 300/4 | TC 1.4x | A 28/2.8 | M135/3.5 |
http://marekskruch.pl
Bóg widząc, że światłość jest dobra, oddzielił ją od ciemności. [Rdz. 1-4]
Benek napisał/a:wmawiają całemu światu, że 14-megowa matryca z K20D "'pracuje" tak samo jak 10-megowa z np. K10D (czyli że w praktyce daje tyle samo szczegółów). Nie wiem, liczyć do 14 się nia nauczyli, czy co...
mój cholera bzyczy, głośniej nawet na "wstecznym", ale nic to. Szkło jest super i nawet optyczni musieli to wykrztusić przez zaciśnięte zęby . Jeszcze wtrącę od siebie o bokeh`u. W tej kwestii też jest lepszy od nikkora, który robi jaśniejsze pierścienie wokół plamek światła a z FA35 jest równiutki i gładziutki. Jedyna "wada" to 6 listków przysłony, której kształt jet widoczny od @2,8(o to plamki chodzi). 31ltd jest w tym lepszy ale i 3 razy droższy.klimecki_ napisał/a:"Podczas ustawiania ostrości z obiektywu dochodzi słyszalne "bzyczenie". "
bzyczenie? (w domysle, zapewne nikony/canony nie bzycza, moj egzemplarz 35 tez jest chyba oszukany...bo nie bzyczy)
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
MacRayers napisał/a:Przepraszam, wyjaśni mi ktoś tok rozumowania na optycznych ? Na jakiej podstawie tak sądzą ?
Benek napisał/a:FA 30/2
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
Cytato wielu rzeczach dsk nie słyszałeś...
K5,Z1p,SuperA,K2,KM,MX,ME-S,K1000 i parę szkiełek Pentax, Adaptall kiedyś ... a teraz K1 i K3 plus parę szkiełek