Brak podpisu .
pozdrawiam,
dzerrry
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
pozdrawiam,
dzerrry
Brak podpisu .
zdecydowanie nie.rudi napisał/a:przechowywanie slajdu przeze mnie w zamrażalniku mogło ubić mi ten film ? Chyba nie ...
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Przeterminowana Velvia jedzie w magente w swiatlach.
Contax G2 | Nikon F100 | analogowiortodoksi.pl
tilt napisał/a:Laborant przyznał się, że chemia była zbyt zimna (walnięty procesor?) ale mimo to zdecydował się na wołanie
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
kefa napisał/a:dzerry napisał/a:Przeterminowana Velvia jedzie w magente w swiatlach.
przeterminowane kolorowe negatywy chyba też? Próbowałem skanować ostatnio przeterminowaną superie 400 i tam tez dominuje magenta.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
dokładnie tak wyglądają moje skany. Możesz polecic jakies inne materialy pod skanowanie bo sie szczerze mówiąc zniechęciłem skanując ta superieguerilla napisał/a:Z kolorowymi negatywami fuji jest taka sprawa, że jest ciężko je porządnie zeskanować. Bardzo często siedzą po uszy w magencie mają 3 lata do terminu ważności...
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Dramat to te wszystkie profesjonaly - NPZ
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Rozpedzilem sie z tymi NP. NPZ nawet z automatu w VueScanie dobrze mi wychodzi. Najtrudniejsze sa NPS i NPC.alkos napisał/a:W silverfascie NPZ wychodzi mi lepiemj niz superia...
pozdrawiam,
dzerrry
fuji któregeo używałem po wywołaniu miał mdławy wygląd jakby był sprany w przeciwieństwie do nieprzeterminowanego nagatywudzerry napisał/a:kefa, co to znaczy przeterminowany material?
A oba robione w takiem samym swietle? Przy pochmurnej pogodzie zawsze kolory beda sprane. Dokladnie te same blony? Oba skanowales tak samo?kefa napisał/a:fuji któregeo używałem po wywołaniu miał mdławy wygląd
pozdrawiam,
dzerrry
tutaj się odniosłem do wyglądu fizycznego wywołanego negatywu (niezbyt jasno)dzerry napisał/a:kefa napisał/a:
fuji któregeo używałem po wywołaniu miał mdławy wygląd
A oba robione w takiem samym swietle? Przy pochmurnej pogodzie zawsze kolory beda sprane. Dokladnie te same blony? Oba skanowales tak samo?
alkos napisał/a:tilt napisał/a:Laborant przyznał się, że chemia była zbyt zimna (walnięty procesor?) ale mimo to zdecydował się na wołanie
Palant. Za zimna chemia niedowola ci slajd i dostaniesz w zasadzie czarny ; zanieczyszczone wywolywacze (FD i CD) daja efekty jak powyzej.
Contax G2 | Nikon F100 | analogowiortodoksi.pl