PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Zadnego sprzetu, moja corka i syn byli u mnie w Japonii, wiec kupilem to co chcieli. Jak wysylalem, to tylko zywnosc. A ja tak mysle, ze moze ja przyjade specjalnie z zestawem sprzetu do Polski, koszt biletu w kalkuluje w sprzet? Bedzie chyba taniej?

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
A ja tak mysle, ze moze ja przyjade specjalnie z zestawem sprzetu do Polski, koszt biletu w kalkuluje w sprzet? Bedzie chyba taniej?

hehe, to chyba zalezy, ile bys chcial tego przywiesc ;] na powrot moze zabraknac ;]

Jesli szkielko kosztuje np. 1400 zl. Do tego clo 5% i Vat 22 % wychodzi 1889 zl, to i tak tanie niz w Polsce, a roznica wychodzi 489 zl. No to obnizylbym cena za szkielko, np. na 1700 zl, a wiec roznica 300 zl. gdybym wzial rozne rzeczy, szklo, kadyszka, lampy i cos jeszcze, minimum 10 szt, to by bylo 3000 zl. Bilet na stan dzisiejszy kosztuje ok 3500zl. No to wezme 12 produktow. Co Wy na to? Np. Kadyszka kosztowalaby, body ok. 3200 zl.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
PiotrB. napisał/a:
Np. Kadyszka kosztowalaby, body ok. 3200 zl.

Tylko ze mozna kupic z KIT'em za ok 3.900zł a co najważniejsze z gwarancja PL...

Milo, nikt nie kaze Ci kupowac u mnie. Dalem tylko przyklad ceny sprzetu. Ale szkla w Polsce, zaplacisz w niektorych przypadkach prawie dwukrotnie. Wiec moge odbic cene na szkle.

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Fakt że w przypadku cen szkieł różnica robi sie bardziej atrakcyjna. Sam zaczynam się zastanawiać, czy nie skusić się na takiego Limiteda w/g propozycji Piotra;-)

PiotrB., jasne, ja takze nie kaze Ci sprzedawac mi ;), a co do szkiel to sie zgadzam w 100% ze po pierwsze bylyby [duzo] tansze niz w Polsce, o ile u nas sa dostepne ;/

A poza tym w Japonii, mam wrazenie, ze sa lepiej "sprawdzane".

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
A poza tym w Japonii, mam wrazenie, ze sa lepiej "sprawdzane".

pomysł świetny,ale najważniejsza informacja ,zeby wprowadzić to w życie, kiedy będziesz leciał do polski ? chyba, że jak rozumiem to taka wyprawa sprzętowa by była, sfinansowana z różnic w cenie sprzętu..

my byśmy mieli sprzęt, ty za tzw.friko wizytę u rodziny w polsce *czy cokolwiek innego..
myślę, że to uczciwa wymiana

pozdrawiam

Jesli decyzja zapadnie o wyjezdzie, to napewno w lutym, bo sa tanie bilety, potem juz sa drozsze, bo zaczyna sie sezon. Mysle ze do konca stycznia musze zebrac 10 szt. sprzetu. Na poczatku lutego musialbym kupic bilet i sprzet. Bylbym gdzies w polowie lutego. Trace tylko pensje za tydzien, bo tu w Japonii, tak naprawde nie ma urlopow, jak w Polsce.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
PiotrB., - tak naprawde to trzeba by policzyc co ile by kosztowalo.....bo takie prognozowanie to....Da 70 2.4 - bylbym zainteresowany....

Fafniak napisał/a:
bo takie prognozowanie to....Da 70 2.4 - bylbym zainteresowany....

no wlasnie, pierwszy bylem ;P no i pojawia sie problemik - PiotrB, myslisz ze jak bedziesz mial cztery da70 to wytlumaczysz celnikom, ze to na Twoje wlasne potrzeby? ;]

Przyznam sie, ze ja raczej mysle max 1. Na stan dzisiejszy zarezerwowany jest 12-24, 43 limited, 70 - tu niestety, ale pierwszy byl Luka. przykro mi.

PiotrB. napisał/a:
70 - tu niestety, ale pierwszy byl Luka. przykro mi.

czemu Ci przykro :-( glowa do gory 8-)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
Fafniak napisał/a:
bo takie prognozowanie to....Da 70 2.4 - bylbym zainteresowany....

no wlasnie, pierwszy bylem ;P no i pojawia się problemik - PiotrB, myslisz ze jak bedziesz mial cztery da70 to wytlumaczysz celnikom, ze to na Twoje wlasne potrzeby? ;]

podręcznego nikt nie sprawdza zazwyczaj ..
albo druknąć legitke prasową jakiejś polskiej gazety, i wtedy można by full szkieł przywieźć, tylko, że po jednej sztuce z każdego rodzaju :)

Luka, no przykro mi , ze Fafniak sie nie zalapal. Guerilla, no wlasnie, nie bedzie raczej problemu, jak bede mial po jednej sztuce. Mam DS-a, wezme jeszcze jakis korpus z bagnetem, albo ktos sie zdecyduje na Kadyszke, wtedy majac dwa korpusy nie bedzie problemu z przewiezieniem roznych szkiel. Z legitka niezly pomysl, ale jak to zrobic?

A jak by była cena SMCP-FA 200mm f/2.8 IF??

Milo,po co sie pytasz, o szklo, na ktore nie bedzie Cie stac? Dla przykladu cena szkla FA*300/2,8 ok 12000 zl. W tej chwili nie znam wszystkich cen. Jak zbiore liste, to pojade i sprawdze. Ale na moje wyczucie, to moze kosztowac ok 3,500 zl.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
Ale na moje wyczucie, to moze kosztowac ok 3,500 zl.
Skąd wiesz, czy nie bedzie go stać ? :mrgreen: :-P

Przeczytaj pod nickiem....... :-P

Skocz do: