Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
Milo,po co się pytasz, o szklo, na ktore nie bedzie Cie stac?
:shock: a co to za nowy savoir-vivre ?

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
Przeczytaj pod nickiem....... :-P
no tak :mrgreen:

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Ej, ej, Jarek, wyluzuj sie. :-P :mrgreen:

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
PiotrB. - ja o czymś trochę tańszym :mrgreen: Ile kosztowałby i czy w ogóle byłby dostępny FA 35/2? Jakby co, jestem pierwszy 8-)

Pozdrówka
Marucha

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
PiotrB. napisał/a:
Ej, ej, Jarek, wyluzuj się. :-P :mrgreen:

ja bym też się pisał.. ale na bardzo malutkie zamówienie - org. osłonę przeciwsłoneczną do M-50 1.4 (ta od F/FA) też powinna pasować mi się zdaje..

czy orientujesz się może ile taka ufałka w japonii kosztuje? bo w europie nie do dostania..
w us coś koło 30-40pln z tego co pamiętam

i jeżeli nie wiele koszt. to jeszcze ewentualnie do FA 28-70:4

postanowiłem nie inwestować w szkła więcej, dopóki nie będzie efektów porządnych z tego co mam :) -> ale takie ładne osłony przeciw. to na poprawę humoru, śnieżna zawieja za oknem

Spinner  Dołączył: 22 Mar 2006
guerilla napisał/a:
ja bym też się pisał.. ale na bardzo malutkie zamówienie - org. osłonę przeciwsłoneczną do M-50 1.4 (ta od F/FA) też powinna pasować mi się zdaje..

czy orientujesz się może ile taka ufałka w japonii kosztuje? bo w europie nie do dostania..

Buahahaa... juz widze jak PiotrB to czyta i Mu rosnie cisnienie :mrgreen: :-P :lol:

Pzdr :-B
Spinner

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Spinner napisał/a:
guerilla napisał/a:

Buahahaa... juz widze jak PiotrB to czyta i Mu rosnie cisnienie :mrgreen: :-P :lol:

Pzdr :-B
Spinner

:)a bo co? w czym lepsza da 70 od małej osłonki przeciw słonecznej?:)

no dobra, może to trochę nie poważne..

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Spinner napisał/a:
dobrze, że dodałeś ciśnienie, bo mogłaby być to gula, a w ręku MŁOT!
:mrgreen:

Inżynier  Dołączył: 13 Lis 2006
Piotr B.
Twoja propozycja jest rozsądna. Znajdź tanią hurtownię(ale wiarygodną) ze sprzętem Pentaxa. Zdobądź ceny. Przygotuj ich na raczej małe ilości ale pewnie systematyczne.
Wysyłka za granicę ( prosto z hurtowni) więc ichniejszy podatek obrotowy zostanie odliczony. Mam prywatną firmę - trochę importuję. Możemy pomyślec o legalnym imporcie. Taka forma nie koliduje formalnie z żadnym centrum dystrybutorskim.
W kraju zamówienia z przedpłatą i każdy może za przyzwoite pieniądze dostac swoje zabawki. :-D

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Inżynier napisał/a:
Mam prywatną firmę - trochę importuję. Możemy pomyślec o legalnym imporcie. Taka forma nie koliduje formalnie z żadnym centrum dystrybutorskim.

Kurna, gdyby to dobrze zorganizowac, to naprawde mozna miec lepszy asortyment niz dystrybutor :shock: Oni nie moga omijac Pentax GmbH, a ten ma nasz kraj w glebokim powazaniu. W ogole to mozna by zalozyc stowarzyszenie PentaxPL, ktore prowadziloby taka dzialalnosc gospodarcza - legalny import z Japonii po przedplacie. A takie AsterFoto nie chcialby pobawic sie w import? Tylko ze trzeba sie wtedy liczyc z braniem na siebie gwarancji...

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
l_uka napisał/a:
Tylko ze trzeba się wtedy liczyc z braniem na siebie gwarancji...
to jest właśnie problem. Dopóki robilibyśmy to we własnym sosie, to jeszcze ok, ale jeśli chcielibyśmy założyć sklepik internetowy przyjmujący zamówienia z przedpłatą dla wszystkich użytkowników wkraju, to nie każdy tak chętnie zgodzi się na brak europejskiej gwarancji. Ale na potrzeby forum PentaxPL to świetna inicjatywa.

PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
No myslcie, myslcie, niezle pomysly sie sypia :mrgreen: Ja, co bede mogl, to pomoge. :mrgreen: Pomysle, jak znalezc hurtownie.

[ Dodano: 2007-01-25, 19:45 ]
guerilla napisał/a:

postanowiłem nie inwestować w szkła więcej, dopóki nie będzie efektów porządnych z tego co mam :) -> ale takie ładne osłony przeciw. to na poprawę humoru, śnieżna zawieja za oknem

1. A jak oslona, nie bedzie pasowac? :-P :-P
2. ufałka - co to jest ? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: W europie nie do dostania? :shock: :shock: :shock:

Alez nie ma problemu z zamowieniem, klient nasz Pan, doliczam, jak pisalem wyzej 300 zl i nie ma sprawy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fgggfgggggyhgyjぉl;p;@09kpl気おお!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2007-01-28, 23:24 ]
W zwiazku z tym, ze nie mam zamowien, na minimum 10 szt, zeby pokryc bilet, sprawa jest nieaktualna.

Janes  Dołączył: 26 Gru 2006
PiotrB a tak przy okazji...ile w Kraju Kwitnącej Wiśni kosztuje FA50/1.4?

Skocz do: