siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
dany napisał/a:
Jeżeli do ekranu masz powyżej 3m

3m. to max
dany napisał/a:
to pomyśl nad 37" i zmianą mebli bo warto

Nie za bardzo meble były zamawiane na wymiar 2 lata temu, a nie stać mnie na wymianę mebli co 2 lata.

Poza tym 37" to dla mnie stanowczo za dużo ;-)

dany  Dołączył: 30 Wrz 2008
Mam do ekranu 3,5 m i 37" było duży przez miesiąc,a teraz jest normalny ;-)
Rozmiar wybrałeś teraz czas na markę i model.Poszukaj aktualnych opinii na jakimś forum RTV.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
jak jakiś czas temu rozglądałem się za LCDkami (tyle że rozmiar trochę mniejszy) to najbardziej podeszły mi Sharpy i Panasoniki, z czego Sharpy jakoś lepszy obraz wyświetlały (na tym samym sygnale)

ale pewnie w wyższych rozmiarach może to być inaczej, więc lepiej się nie sugerować

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
siwyyy77, Widzę że masz zerowe pojęcie o tv , mam Plazmę TH-42 PV 80 odległość od ekranu 2,5 metra ,pokój to 9m/kw , spokojnie mógł by być 47 cali , 37 cali to maleństwo .Jeśli chodzi o pobór prądu to samo co LCD było o tym już dużo jedynie fuul HD bierze więcej .
    idz do sklepu stań 1metr od telewizora , włącz kanał SD z meczem ,LCD potem plazma i wtedy kupuj lepszy .

[ Dodano: 2009-01-28, 21:43 ]
opiszon, Pamiętaj że w sklepach stosują taki trik ,podkręcają parametry na max , w dużym pomieszczeniu wygląda to na lepszy czystszy obraz i bardziej wyrazisty , w domu czar pryska jest jaskrawo i rozmazane na LCD , dlatego trzeba samemu ustawić parametry na jakieś 30% 40% i wtedy porównywać mówię o sklepie i koniecznie sygnał z anteny analogowej , dopiero możesz coś porównać , z dvd zawsze jest super.

[ Dodano: 2009-01-28, 21:51 ]
siwyyy77,
Cytat
Ale ja nie potrzebuję 37", nie jestem z tych c patrzą jaki rozmir ma sąsiad i musze być lepszy, 32" to nawet za dużo ;-)
A szkoda bo może sąsiad zna się na tv :idea:

roket napisał/a:
siwyyy77, Widzę że masz zerowe pojęcie o tv , mam Plazmę TH-42 PV 80 odległość od ekranu 2,5 metra ,pokój to 9m/kw , spokojnie mógł by być 47 cali , 37 cali to maleństwo

Twoja argumentacja mnie powala na kolana :evil:
"Mam 42" i to mało, spokojnie mógłbym mieć 47", Ty chcesz 32" więc masz zerowe pojęcie o TV."
Argumentacja typu;
Cytat
Ja mam Opla Omege kombi, i każdy co ma golfa i podobne samochody tego segmentu i mniejsze nie zna się na motoryzacji

roket napisał/a:
A szkoda bo może sąsiad zna się na tv

Może zapytam :->

Ps. Postaraj się zrozumieć fakt, że jak dla kogoś ekran 26" jest już za duży nie oznacza to że się zna/nie znana TV.

Z mojej strony EOT ;-)

roket, akurat sygnał z antenty, więc argument o DVD do mnie nie trafia

zresztą nie trafia do mnie też argument 47 cali w pokoju 9m2

no sorry, ale jak będę chciał coś takiego oglądać, to pójdę sobie do kina, usiądę w pierwszym rzędzie i będę gibał głową na lewo i prawo

miałem okazję oglądać przez jakiś czas TV 47'' z odległości ok 2m, i sorry, ale wolę swój 17 calowy monitor (i wcale nie żartuję teraz)

dany napisał/a:
Rozmiar wybrałeś teraz czas na markę i model.Poszukaj aktualnych opinii na jakimś forum RTV.

Marke i model tez wstępnie wybrałem, pisałem kilka postów wcześniej ;-)

LCD Sharpa to dobry wybór,radości z użytkowania.

siwyyy77,
Cytat
Marke i model tez wstępnie wybrałem, pisałem kilka postów wcześniej ;-)
Więc w czym problem ;-)
    opiszon
Cytat
miałem okazję oglądać przez jakiś czas TV 47'' z odległości ok 2m, i sorry, ale wolę swój 17 calowy monitor (i wcale nie żartuję teraz)
Napisz coś więcej , jaki to był model TV ,z jakiego żrudła ,jak byłeś emocjonalnie nastawiony ,, agresja , znudzenie , ospałość , euforia itd ,, to wszystko ma wpływ na ocenę końcową twojego postrzegania, i czy to była plazma czy LCD. :-B
    siwyyy77
Cytat
Twoja argumentacja mnie powala na kolana :evil:
W takim razie radzę poszukać tu i wyrobić sobie własne zdanie http://www.hdtv.com.pl/fo...daysprune=&f=36

roket napisał/a:
Napisz coś więcej , jaki to był model TV ,z jakiego żrudła ,jak byłeś emocjonalnie nastawiony ,, agresja , znudzenie , ospałość , euforia itd ,, to wszystko ma wpływ na ocenę końcową twojego postrzegania, i czy to była plazma czy LCD. :-B

jakiś Sony Bravia FullHD na sygnale FullHD z n-ki (prawdopodobnie plazma, ale nie pamiętam w tej chwili)

miałem okazję oglądać go w różnych okolicznościach, więc i nastroje różne

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
opiszon napisał/a:
na sygnale FullHD

N-ka taki sygnał podaje, to są lepsi niż stacje w USA :-P
Z tego co wiem taki sygnał można uzyskać tylko z odtwarzacza bluray

Zdano, ok, mój błąd, więc sygnał był po prostu HD - dodam że i z Nki i z Polsatu cyfowego hd, bo wuja miał wtedy oba ;-)

Zdano,
Cytat
N-ka taki sygnał podaje, to są lepsi niż stacje w USA :-P
Ot cała prawda , ludzie myślą że jak w rogu pali się logo HD to jest to fuul HD , w większości jest to obraz przeskalowany do HD lub fuul HD w takich TV , dlatego bez sensu jest kupno TV fuul HD na dzień dzisiejszy ponieważ żadna stacja nie nadaje jeszcze w tym systemie , jedynie odtwarzacz bluray.przypominam fuul HD to 1080i / 1080p — 1920×1080 pikseli. a HD ready 720p — 1280×720 pikseli.

jungli
[Usunięty]
roket,

Jakby mieli na satce puszczac fujHD to by im sie transpordery zapchaly, nie ma takich mocarzy u nas.
Najlepsi, patrz SKY puszcza do 25mbit/s oczywiscie 1080i czy tam 720p jak se chcecie, 1080p to tylko stacjonarki tam strumyki dochodza do 40mbit/s i wtedy wychodzi czas matryc i power ukladow.

hej

PS
Doradzam zburzyc sciane i dac wiekszy TV, fakt, lepiej cos przyszlosciowego lecz nadal uwazam, iz jak nie masz ambicji na HD kup dobry kineskop za 2tys to kupisz rakiete z gornej polki, az chce sie ogladac i tu plazma nawet nie pomoze.

roket napisał/a:
Ot cała prawda , ludzie myślą że jak w rogu pali się logo HD to jest to fuul HD , w większości jest to obraz przeskalowany do HD lub fuul HD w takich TV , dlatego bez sensu jest kupno TV fuul HD na dzień dzisiejszy ponieważ żadna stacja nie nadaje jeszcze w tym systemie , jedynie odtwarzacz bluray.przypominam fuul HD to 1080i / 1080p — 1920×1080 pikseli. a HD ready 720p — 1280×720 pikseli.

Telewizora nie kupuje się na 2 lata i na pewno warto dołożyć do fullHD zwłaszcza gdy ogląda się z bliska.Różnica w cenie nie jest już tak zaporowa.Podłączasz kompa przez HDMI i masz przeglądarką zdjęć bez dużych pikseli,a filmy bluray są już wśród ludu a nie tylko jako ciekawostka w mediach.

jungli,
Cytat
jak nie masz ambicji na HD kup dobry kineskop za 2tys to kupisz rakiete z górnej polki, aż chce się oglądać i tu plazma nawet nie pomoze.
Ja nie mam takich ambicji telewizję oglądam dość rzadko , telewizor kupiłem córce do bajek .
    Jeśli chodzi o kineskop obraz ok ,ale zapominasz o jednym bardzo ważnym parametrze GABARYTY i na ścianę też nie powiesisz ,nie mówiąc o estetyce.
    dany
    Cytat
    .Podłączasz kompa przez HDMI i masz przeglądarką zdjęć bez dużych pikseli,
raczej chodzi Ci o LCD bo w plazmie jest to zjawisko obce , jeśli chcę Jakie piksele.oglądać zdjęcia na TV mam slot na kartę SD i wbudowaną przeglądarkę do zdjęć. Jakie piksele.
    Cytat
    filmy bluray są już wśród ludu a nie tylko jako ciekawostka w mediach.
mnie filmy w fuul HD raczej nie interesują , wolał bym TVN 24 w fuul HD .

roket, U mnie ,TV LCD,amplituner,monitor i komp to jedna rodzina która się dogaduje :-D .Plasma i komp kłóci się :-P .Po co mi slot na SD skoro wszystkie zdjęcia mam wgrane na kompa i wygodniej z niego zrobić pokaz slajdów?

dany,
Cytat
.Po co mi slot na SD skoro wszystkie zdjęcia mam wgrane na kompa i wygodniej z niego zrobić pokaz slajdów?
Ano chodżby poto jak wracasz z focenia a rodzina się niecierpliwi co ustrzeliłeś to nie idziesz do kompa tylko od razu wyciągasz kartę z aparatu i wrzucasz w tv i oglądasz . To jest taka dodatkowa opcja nie chcesz nie korzystasz , proste a umila życie.

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
roket napisał/a:
Cytat
.Podłączasz kompa przez HDMI i masz przeglądarką zdjęć bez dużych pikseli,
raczej chodzi Ci o LCD bo w plazmie jest to zjawisko obce , jeśli chcę Jakie piksele.oglądać zdjęcia na TV mam slot na kartę SD i wbudowaną przeglądarkę do zdjęć. Jakie piksele.
Jak obce? Jak masz niską rozdzielczość to masz duże piksele. Proste! :-D Akurat mam w pracy jedną plazmę (32") jako monitor i szału nie robi. Ma rozdzielczość 1024 x ileśtam. Piksele są duże. Na LCD FullHD są mniejsze.

Gwiazdor,
Cytat
Jak obce? Jak masz niską rozdzielczość to masz duże piksele. Proste! :-D Akurat mam w pracy jedną plazmę (32") jako monitor i szału nie robi. Ma rozdzielczość 1024 x ileśtam. Piksele są duże. Na LCD FullHD są mniejsze.
_
Problem polega na tym że dany nie ma fuul HD ;-)

Skocz do: