dany napisał/a:Jeżeli do ekranu masz powyżej 3m
dany napisał/a:to pomyśl nad 37" i zmianą mebli bo warto
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
A szkoda bo może sąsiad zna się na tvCytatAle ja nie potrzebuję 37", nie jestem z tych c patrzą jaki rozmir ma sąsiad i musze być lepszy, 32" to nawet za dużo![]()
Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250
roket napisał/a:siwyyy77, Widzę że masz zerowe pojęcie o tv , mam Plazmę TH-42 PV 80 odległość od ekranu 2,5 metra ,pokój to 9m/kw , spokojnie mógł by być 47 cali , 37 cali to maleństwo
CytatJa mam Opla Omege kombi, i każdy co ma golfa i podobne samochody tego segmentu i mniejsze nie zna się na motoryzacji
roket napisał/a:A szkoda bo może sąsiad zna się na tv
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
dany napisał/a:Rozmiar wybrałeś teraz czas na markę i model.Poszukaj aktualnych opinii na jakimś forum RTV.
Więc w czym problemCytatMarke i model tez wstępnie wybrałem, pisałem kilka postów wcześniej![]()
Napisz coś więcej , jaki to był model TV ,z jakiego żrudła ,jak byłeś emocjonalnie nastawiony ,, agresja , znudzenie , ospałość , euforia itd ,, to wszystko ma wpływ na ocenę końcową twojego postrzegania, i czy to była plazma czy LCD.Cytatmiałem okazję oglądać przez jakiś czas TV 47'' z odległości ok 2m, i sorry, ale wolę swój 17 calowy monitor (i wcale nie żartuję teraz)
W takim razie radzę poszukać tu i wyrobić sobie własne zdanie http://www.hdtv.com.pl/fo...daysprune=&f=36CytatTwoja argumentacja mnie powala na kolana![]()
Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250
roket napisał/a:Napisz coś więcej , jaki to był model TV ,z jakiego żrudła ,jak byłeś emocjonalnie nastawiony ,, agresja , znudzenie , ospałość , euforia itd ,, to wszystko ma wpływ na ocenę końcową twojego postrzegania, i czy to była plazma czy LCD.![]()
opiszon napisał/a:na sygnale FullHD
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Ot cała prawda , ludzie myślą że jak w rogu pali się logo HD to jest to fuul HD , w większości jest to obraz przeskalowany do HD lub fuul HD w takich TV , dlatego bez sensu jest kupno TV fuul HD na dzień dzisiejszy ponieważ żadna stacja nie nadaje jeszcze w tym systemie , jedynie odtwarzacz bluray.przypominam fuul HD to 1080i / 1080p — 1920×1080 pikseli. a HD ready 720p — 1280×720 pikseli.CytatN-ka taki sygnał podaje, to są lepsi niż stacje w USA![]()
roket napisał/a:Ot cała prawda , ludzie myślą że jak w rogu pali się logo HD to jest to fuul HD , w większości jest to obraz przeskalowany do HD lub fuul HD w takich TV , dlatego bez sensu jest kupno TV fuul HD na dzień dzisiejszy ponieważ żadna stacja nie nadaje jeszcze w tym systemie , jedynie odtwarzacz bluray.przypominam fuul HD to 1080i / 1080p — 1920×1080 pikseli. a HD ready 720p — 1280×720 pikseli.
Ja nie mam takich ambicji telewizję oglądam dość rzadko , telewizor kupiłem córce do bajek .Cytatjak nie masz ambicji na HD kup dobry kineskop za 2tys to kupisz rakiete z górnej polki, aż chce się oglądać i tu plazma nawet nie pomoze.
Cytat.Podłączasz kompa przez HDMI i masz przeglądarką zdjęć bez dużych pikseli,
Cytatfilmy bluray są już wśród ludu a nie tylko jako ciekawostka w mediach.
Ano chodżby poto jak wracasz z focenia a rodzina się niecierpliwi co ustrzeliłeś to nie idziesz do kompa tylko od razu wyciągasz kartę z aparatu i wrzucasz w tv i oglądasz . To jest taka dodatkowa opcja nie chcesz nie korzystasz , proste a umila życie.Cytat.Po co mi slot na SD skoro wszystkie zdjęcia mam wgrane na kompa i wygodniej z niego zrobić pokaz slajdów?
Jak obce? Jak masz niską rozdzielczość to masz duże piksele. Proste!roket napisał/a:raczej chodzi Ci o LCD bo w plazmie jest to zjawisko obce , jeśli chcę Jakie piksele.oglądać zdjęcia na TV mam slot na kartę SD i wbudowaną przeglądarkę do zdjęć. Jakie piksele.Cytat.Podłączasz kompa przez HDMI i masz przeglądarką zdjęć bez dużych pikseli,
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Problem polega na tym że dany nie ma fuul HDCytatJak obce? Jak masz niską rozdzielczość to masz duże piksele. Proste!Akurat mam w pracy jedną plazmę (32") jako monitor i szału nie robi. Ma rozdzielczość 1024 x ileśtam. Piksele są duże. Na LCD FullHD są mniejsze.
_