Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Moim zdaniem lepiej weź K100D, naprawdę jest wystarczający. W dodatku dostaniesz dwa szkiełka, które są naprawdę niezłe. K10D ma przewagę ( szczególnie wizjer i możliwość konfiguracji), ale dla amatora w zupełności wystarczy K100D. Poza tym zakup puszki i szkiełek to nie wszystko. Trzeba dokupić ze dwa komplety akumulatorków, ładowarkę czy torbę na sprzęt. Karta także się przydaCytat1. Jestem foto hobbystą i totalnym amatorem – zdjęcia robię bo lubię nie zarabiam na foto i sprzęt kupuje do „zabawy” - czy naprawdę potrzebuje k10d??? może k100d jest w sam raz??
Akurat miałem ten problem z K100D, (K10D nie ma tej przypadłości) ale dopiero jak zrobiłem test na centymetrzeawakqwq napisał/a:2. Problemy z k10d raz AF
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Ż jest P... p.
Pozdrawiam, Bogusz
p.s. Nikona jednak da się spalić.
W dodatku na Allegro ten długi kit jest za chyba 500-600 zł.zorzyk napisał/a:taki zestaw (K100D + DA 18-55) kosztuje u Piotra na allegro 2289 zł, dzwoń i negocjuj,
Ale mu mieszamy w głowiebogusz napisał/a:A ja napisze wrecz przeciwnie, trzeba bylo wziac K10
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
argawen napisał/a:Ale mu mieszamy w głowie![]()
![]()
Pozdrawiam, Bogusz
p.s. Nikona jednak da się spalić.
Wszystko zależy od osobistych preferencji - ja w życiu nie zrobiłem nic w wiekszym formacie, niż A4bogusz napisał/a:Zmienilem D70 na D80 i z pewnoscia zrobilbym to jeszcze raz bez namyslu. Mam zreszta przed soba wydruki 100x150 cm z obu korpusow, jakosciowo to przepasc...
Święta prawdabogusz napisał/a:Jeszcze jedno, zakup lustrzanki to tylko poczatek wydatkow![]()
Sam się o to prosiłargawen napisał/a:Ale mu mieszamy w głowie![]()
![]()
Ż jest P... p.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Popieram, nawet nie zauważysz, że będziesz chciał coś dokupić.bEEf napisał/a:nie wierz samemu sobie, jeśli myślisz, że nie będziesz chciał dokupować sprzętu![]()
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
CytatTylko nie zapominajmy, ze awakqwq, bierze sprzęt na raty.
Niby racja, ale jak skończy spłacać raty za K10D, to się okaże, że jest K10Ds. Który jest lepszy od K10Ddaniello napisał/a:zanim skończysz spłacać raty z tańszej opcji już będziesz chciał zmieniać na coś lepszego
nie jestem tego tak pewny, tylko na Allegro są te dłuższe kity w tej cenie. W sklepach netowych chodzą najniżej po ok. 1000 złociszy.bEEf napisał/a:DA50-200 też na raty za 6 stówek pewnie się da, wystarczy poszukać.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Ż jest P... p.
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
Popieram, popieram. Stałoogniskowy 50mm to jest to.mcgyver napisał/a:brać k100d i jak najszybciej stałkę 50mm
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Kompa pewnie ma, a soft to na razie pewnie PPL wystarczy. Poza tym, nie wiemy, czy awakqwq będzie robił w Rawach.zorzyk napisał/a:wydatki związane z komputerem i softem
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
CytatWłasnie byłem w MM w Krakowie k100d z kitem 2199 zl + 10 rat 0%