Żaba napisał/a:andrusz źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że fakt iż Pentax przyniósł zysk nie oznacza, że Hoya go nie sprzeda.
Żaba napisał/a:Wiem tyle, w ostatnich latach miało w przemyśle miejsce tylko jedno duże i głośne przejęcie w wyniku którego znana od lat marka fotograficzna zniknęła z rynku. Czy użytkownikom sprzętu tej marki wyszło to na złe? Sądzę, że raczej nie..
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
CytatTak mi się przypomniało. Koncern sony kupił tylko dział foto KM, firma Minolta nadal istnieje więc Sony raczej nie mogło zostać przy starej nazwie.
Żaba napisał/a:Zwłaszcza że marka uznanie, dobre imię to rzeczy ulotne, to rzeczy, które można tworzyć i niszczyć
Cytatpewnie sporo, ale jak by powstał OBOP robił sondaż to gwarantuję 1 miejsce w rankingu... pewnie długa przerwa i pentax byłby następny (ale tego nie jestem pewien)
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Zdaje mi się, że wprawdzie po okresie staczania się, ale w ostatnich latach zniknęła także zasłużona Yashica.Co do lustrzanek Sony mam wrażenie, że zadziałała zasada CCC (cena czyni cuda).Byłem ostatnio na wystawie psów rasowych i połowa lustrzanek, które ludzie mieli to alfy.Parę tygodni temu na sporej imprezie medialnej w Toruniu też widziałem alfy, chociaż tam przeważały jednak C i N.andrusz napisał/a:Żaba napisał/a:andrusz źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli to, że fakt iż Pentax przyniósł zysk nie oznacza, że Hoya go nie sprzeda.
Ok. Chociaż ja przyglądając się z daleka różnym przejęciom coraz częściej dochodzę do wniosku, że dla korporacji liczy się tylko zysk. Chociaż, kto wie co taki mały koreańczyk sobie po cichu myśli![]()
Żaba napisał/a:Wiem tyle, w ostatnich latach miało w przemyśle miejsce tylko jedno duże i głośne przejęcie w wyniku którego znana od lat marka fotograficzna zniknęła z rynku. Czy użytkownikom sprzętu tej marki wyszło to na złe? Sądzę, że raczej nie..
Ale może pamiętasz, że przez jakiś czas nie było wiadomo co będzie z lustrzankami byłej Minolty. Właśnie w tym czasie wiele osób przeszło na inne systemy. Ukazanie się pierwszej lustrzanki już z logiem Sony też niewiele pomogło (pamiętam narzekania, że to 5D tylko z nowym logiem), chociaż może częściowo zatrzymało te migracje. Ci co zostali pewnie nie narzekają, ale ilu ich jest?
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
MacRayers napisał/a:Ktoś tam napisał o mojej "ulubionej" marce czyli VW ile to marek tam posiada. Wolę to, co posiada Fiat (Ferrari, AlfaRomeo, Lancia, Maserati, Abarth, CaseIH, Iveco, NewHolland).
No ale Fiat i fszystkie ;) na literę F są do bani - jedynie Panzerwageny się liczą
afuszejk napisał/a:* Seat
* Audi
* Skoda
* Bugatti
* Lamborghini
* Bentley
* SCANIA
To wszystko nalezy do Volkswagena i funkcjonuje w swiadomosci konsumentow pod swoja historyczna nazwa. Mysle ze 100 letniemu dziadkowi Pentaxowi nikt kolan nie przestrzeli.
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
http://www.flickr.com/photos/szejkjorbuti/
K-5 i reszta
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
espresso napisał/a:ale oczywiście nie ten pomarańczowy plastik fantastik do pstrykania tylko model 156, a jeszcze lepiej 159 do jeżdźeniamój dotychczasowy test długodystansowy to co prawda dopiero 140 tys km, ale życzę tak każdemu.
MacRayers napisał/a:3,2 V6 GTA
denvi napisał/a:Miałem przyjemność śmigać kiedyś mondeo st200, to nie to samo co alfa, ale też piiiięknie idzie.
Alyjen napisał/a:155 Q4 2.0 z turbo
E tam, kiepskimi turbo jeździłeś.denvi napisał/a:MacRayers napisał/a:3,2 V6 GTAjedyny słuszny wybór. V rules! Żadnych turbo-dziur.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
w poprzedniej budzie nazywał się 200 i był mniej... ekologicznyMacRayers napisał/a:ST220 chyba
denvi napisał/a:Alfa 159 trzyma poziom a pasaty sypią się równo
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Zdano napisał/a:
To też jest stereotyp. Nie ma ideałów.