Kereksur  Dołączył: 24 Sty 2009
Miał ktoś do czynienia z Metz 30 BCT 4?
Przede wszystkim witam serdecznie.
Forum czytam od jakiegoś czasu. Jednak jest to mój pierwszy post. Natchnęło mnie to do kupienia lampy i znalazłem model jak w temacie.
Nie szukam czegoś wymyślnego. Po prostu urodzi mi się niedługo dziecko i nie chcę go katować spawarą po oczkach.

Co Państwo myślą?

Jacek-aj  Dołączył: 11 Gru 2006
Nikt sie nie odezwał, więc wrzucę swoje trzy grosze.
Do czego Kolega zamierza podpiąć w/w lampę do analoga, czy cyfry?
Jak ją miałem, stosowałem z analogami, nie potrafię powiedzieć jak z jej napięciem, czy można podpiąć do cyfry?.
Porządna, precyzyjna i niezawodna lampka. Dla fotografii o jakiej piszesz wystarczy, nie jest to petarda ale do 3-5 m. rewelacja. Polecam (do analoga).
Do fotografii dziecka, a tym bardziej że nie chcesz walić po oczach, proponowałbym użycie 2 źródeł światła: odbitego i czegoś małego "z przodu"
:)
jak ma na imię

DeKa  Dołączył: 09 Kwi 2008
Nie wiem jaki masz sprzęt ale lampa według tej strony ma zabójcze napięcie dla cyfrówek.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
DeKa napisał/a:
dla cyfrówek.

Niektórych. Nikony dobrze znoszą do 250V :-)

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
A w Pentaxie jak spalisz to Ci gwarancyjnie wymienią puszkę na nową - był taki przypadek na forum :-P

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Szkoda że to pytanie nie padło trzy dni temu kolega chciał mi sprzedać taką lampę , macałem miałem w łapach ale zrezygnowałem . Sprzedał wraz z Pentaxem ME ob Hoya 24mm i Zoomem 80-200 też Hoya za bodaj mniej jak 200zł . Pytanie zadane o kilka dni za późno.

Skocz do: