| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:bylismy we wrzesniu. Klimat niezly, ceny raczej makabryczne, jak ktos zarabia w zlotowkach Fajnie w Paryzu bylo, ale po Amsterdamie wydal nam się mocno przereklamowany Foty dla przypomnienia http://luka.legionowo.eu.org/AMS-PAR-2006
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Cytatamsterdam też przereklamowany:)
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Tok'Ra napisał/a:Wybieram się tam na kilkudniowy galop w marcu... zwany powszechnie wycieczka
Byl tam juz ktos moze? Jakies wrazenia? A moze maja tam gdzies jakies fajne targi obiektywow do Pentax'a? Gieldy, komisy.....itp. Jakies Sigmy 17-70 za polowe ceny....
l_uka napisał/a:bylismy we wrzesniu. Klimat niezly, ceny raczej makabryczne, jak ktos zarabia w zlotowkach Fajnie w Paryzu bylo, ale po Amsterdamie wydal nam się mocno przereklamowany Foty dla przypomnienia http://luka.legionowo.eu.org/AMS-PAR-2006
Paweł Szkup napisał/a:Żartujesz... Paryż i Amsterdam do całkiem co innego. BTW to mnie właśnie Amsterdam trochę (ale niewiele ) zawiódł. Paryż ma jednak swój smak. I przynajmniej napisy w jakimś ludzkim języku, bo w Holandii to ichniejszego chrumkania ni cholery nie łapię
cotti napisał/a:...zwiedzaliśmy najpierw Amsterdam. I żadnego ichniejszego chrumkania nie odczuliśmy dokuczliwym... może dlatego, że wszyscy również potrafili mówić po angielsku zresztą, ku mojemu zdziwieniu, w szóstym dniu pobytu, ni z tego, ni z owego, zrozumiałam komunikat po holendersku w pociągu :)
W Amsterdamie czujesz się jak u siebie. Oprowadzał nas chłopak z Kanady, za free, spotkaliśmy się o 15 przy dworcu i pierwsze, co powiedział, że inność to normalność - każdy ma prawo wygladać tak, jak czuje się najswobodniej (miał w uszach gigantyczne zielone beczułki). Ta rodzinna atmosfera jest wszechobecna, czujesz się bezpiecznie.
Natomiast Paryż dał odczuć dystans. To miasto które daje odczuć, że trzeba je podziwiać :) chętnie wrócę tam, ale jeszcze chętniej do Amsterdamu
cotti napisał/a:ciach!
guerilla napisał/a:pod okiem żołnierzy z karabinami
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Maciek napisał/a:ak się przejrzy dajmy na to album 'Paris mon amour'
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Tok'Ra napisał/a:Czy sa jakies szczegolne obostrzenia w foceniu np. z wiezy, czy w muzeach
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
emigrant napisał/a:Monę Lisę możesz dowolnym sprzętem, ale foty na 99% prześwietlone, bo błyski następują non-stop i częściej niż przy wspólnym pozowaniu szefów G8.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
guerilla napisał/a:takie walnięcie flaszem w 200 letnie płótno ..
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:na pewno bedzie za szyba polaryzujaca swiatlo
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
emigrant napisał/a:l_uka napisał/a:na pewno bedzie za szyba polaryzujaca swiatlo
Właśnie. W odróżnieniu od innych eksponatów Mona Lisa jest za taką pierońsko grubą szybą. Oprócz tego całkowicie mnie zdegustowała, bo w salce i okolicy panował taki okropny, wielonarodowościowy wrzask, że wyszedłem szybciej niż wszedłem.
O spokojnym oglądaniu nie ma mowy. Zresztą nikt nie ogląda dzieła, tylko wszyscy walą sobie pamiątkowe foty.
Zmieniłem salę na starożytny Egipt i zobaczyłem najpiękniejsze rzeźby. Bo greckie też mnie rozczarowały (oprócz Erosa i Psyche).