l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
asklop napisał/a:
chyba pomyślę o 21/3,2 do kompletu

I HATE YOU :!: :-B

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
I HATE YOU

dzięki.

Ja was już dawno nienawidzę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
asklop napisał/a:
nie dorównuje jednak obiektywom z seri K i M
Nie dziwota, przecież to AF. Kompromis między bardzo solidnym wykonaniem( cieżar, dużo metalu, opór przy kręceniu pierścieniem ostrości) a właściwościami szkiełka do AF( mniejsze opory, waga) :mrgreen: .

[ Dodano: 2007-02-08, 20:12 ]
asklop napisał/a:
dzięki.
Zobaczysz, jak to przyjemnie, jak ktoś ciebie nienawidzi :mrgreen: :mrgreen:

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
asklop, ponieważ zabroniono mi hejtować (nie wiem czemu?), poddam się woli większości i ładnie pogratuluję! :mrgreen:

[ Dodano: 2007-02-08, 20:56 ]
argawen napisał/a:
Zobaczysz, jak to przyjemnie, jak ktoś ciebie nienawidzi :mrgreen: :mrgreen:
no, mnie było bardzo miło, jak mnie nienawidziliście, bardzo!

argawen napisał/a:
Zobaczysz, jak to przyjemnie, jak ktoś ciebie nienawidzi

już mi jest przyjemnie :mrgreen:

asklop, ponieważ zabroniono mi hejtować (nie wiem czemu?), poddam się woli większości i ładnie pogratuluję!

Tref - dzięki za gratulację

pyknąłem pare fotek i coraz bardziej mi sie ten obiektyw podoba, najlepsza jast możliwość przeostrzenia bez odłączania napędu af

chorowałem wprawdzie na SMC FA 85/1,4 ale Pstryk od miesiąca mi go nigdzie nie może znaleźć i zadowolę sie narazie tym co kupiłem.
chociaż GO nie jest tak ekstremalnie małe jak w 85/1,4 :-(

asklop napisał/a:
chociaż GO nie jest tak ekstremalnie małe jak w 85/1,4 :-(
Nie dziwota, tylko 2.4 :-P

asklop, 85ki poszukaj na wschodzie, może oni mają?

tref napisał/a:
asklop, 85ki poszukaj na wschodzie, może oni mają?

szukałem po ich stronach ale nie znalazłem.
znalazłem tylko SMC 77/1,8 za ok. 2800 zł

w Moskwie jest taki jeden profesjonalny sklep ze sprzętem foto( Kutuzov Foto), u nich widziałem kiedyś wszystkie trzy srebrne limitedy za 2000 $.
Wtedy mi sie wydawało drogo, a teraz przy naszych cenach w Polsce to prawie okazja

argawen napisał/a:
Nie dziwota, tylko 2.4

dla portretu starczy, a na F2,4 jest naprawdę ostry

asklop napisał/a:
dla portretu starczy, a na F2,4 jest naprawdę ostry
Pewnie, ja swojego limiteda i tak będę przymykał do 2.2 lub 2.5 przy portretach.

Cytat
Pewnie, ja swojego limiteda i tak będę przymykał do 2.2 lub 2.5 przy portretach.
ja przymykam 77 do f2.

a ja swojego będę przymykał max do 2,4 :lol:

bo lubię małą GO

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Asklop - gratuluję! To juz jest nas co najmniej dwóch z tym 70f2.4. Ciekawe, kto kolejny dołączy;-)

Dzięki Marek. To w sumie dzięki tobie nabyłem to szkiełko, bo polowałem na inną portretówkę ale z ich dostepnością to można się pochlastać.

myślę, że ten model limiteda będzie o wiele bardziej popularny niż SMC 77/1,8 ze względu na cenę i dostepność.

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Nie ma za co:-) I mam nadzieję że obaj będziemy zadowoleni z tych szkiełek. Ciekawe, kto następny do nas dołączy?

Inżynier  Dołączył: 13 Lis 2006
Marek Wyszomirski, asklop,

Wróciłem wczoraj (jak zwykle) późno do domu z poniewierki biznesowej, a tu czekał na mnie mały,czarny, skórzany woreczek. Pewnie wiecie z czym. Dobrych fotek życzę.

Inżynier no gratuluję
może utwożymy na tym forum podgrupę użytkowników SMC 70/2,4 lim. :mrgreen:

a napisz jszcze swoje wrażenia z obcowania z DFA 100/2,8 (budowa, jakość optyczna) bo mnie on też interesuje. Poczekam tylko jak u nas stanieje, albo kupię go za granicą, a może Piotr z Astera zaoferuje ten obiektyw w rozsądnej cenie.

Inżynier  Dołączył: 13 Lis 2006
asklop, tego co mówił Piotr z A. nie ma chyba szans w tym roku na DFA 100/2,8 z polską gwarancją, najlepiej spytaj go sam.
Szkło optycznie jest b. dobre , wykonanie b. przyzwoite ( ale 1 klasę niżej niż LTD), fajny b. szeroki pierścień ostrości , mała śr. 49mm, lekkie.

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
a tak serio jakie sa dobre ceny za 77 i 85 1.4 af ?? w polsce w pln i za ile mozna kupic na zachodzie wschodzie w dolarsach??

Gringo napisał/a:
dobre ceny
za te szkła każda cena jest dobra (tylko nie zawsze ma się taką kasę, żeby dorównywała tym cenom). Popatrz po pstrykach i BHfotach.

Gringo napisał/a:
jakie sa dobre ceny za 77 i 85 1.4 af ?? w polsce w pln i za ile mozna kupic na zachodzie wschodzie w dolarsach??

w Polsce porażka z cenami

77/1,8 troche mniej niż 4 tys. zł
a 85/1,4 ok. 5 tys. zł

w jednym sklepie internetowym w Rosji znalazłem 77/1,8 za ok 2800 i potwierdzili mi dostepność, ale ja zachorowałem na 85/1,4 i muszę go mieć. Jak tylko znajdę gdzieś to szkło nowe to będzie moje, ewentualnie może być i wersja SMC-A 85/1,4, płakać nie będę jak kupie to szkiełko :mrgreen:
a wtedy 70/2,4 prawdopodobnie pójdzie pod młotek, choć muszę przyznać, że to całkiem nice lens

Skocz do: