Tok'Ra napisał/a:http://www.rawtherapee.com/download.html
Ż jest P... p.
dlatego dobrze, że:zorzyk napisał/a:- w ciągu 2 godzin użytkowania raz się wywalił (na XP).
niektórzy uznają go pewnie za zbawienieCytatDownload:
* Click here to download RawTherapee version 1.1-pre5 for Windows
* Linux versions: rawtherapee1.1-pre5-libc6.tgz and rawtherapee1.1-pre5-libc5.tgz
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Ż jest P... p.
bEEf napisał/a:Yh... Ściągnąłem, zainstalowałem - nie bangla. Rozwijam to drzewko katalogów i nijak nie wiem, jak wczytać pef-a, w ogóle nie widzi plików. Okazało się, że pomaga przegranie pliku z 'moich dokumentów' na dysk D. Coś ze ścieżkami sobie biedak nie radzi, mam nadzieję, że z obrazami lepiej
srutututu
Ż jest P... p.
./salvadhor
CytatWniosek: dobry zwyczaj nie nazywć katalogów i plików znazwami z polskimi literami
Ż jest P... p.
Ja się stosuję, w końcu język polski to mój język narodowy.zorzyk napisał/a:(poza sobą nie znam nikogo, kto się do tego stosuje
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
zorzyk napisał/a:Wniosek: dobry zwyczaj nie nazywć katalogów i plików znazwami z polskimi literami (poza sobą nie znam nikogo, kto się do tego stosuje )
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
bEEf napisał/a:CytatWniosek: dobry zwyczaj nie nazywć katalogów i plików znazwami z polskimi literami
zorzyk, dobry zwyczaj? Mam nadzieję, że nadajesz chociaż plikom nazwy dłuższe niż 8 liter? Bo znam takich, co utknęli w czasach DOS-a i tak nie robią Z całym szacunkiem, ale mamy 21 wiek. Ja z premedytacją nazywam katalogi i pliki jak mi się podoba i mam raczej skłonność zwalać winę na program, jeśli tego nie obsługuje Nie ma co pobłażać - standard UNICODE ma już tyle lat, że ho-ho, Windowsy NT, 2000, XP używają go prosto z pudła, Linuchy też chyba sobie radzą. Jestem uczulony na takie bugi, być może dlatego, że sam jestem programistą
A program ma potencjał, choć faktycznie nieco wolny.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Tok'Ra napisał/a:wyobrazcie sobie, ze pada Wasz dysk, znika wieksza czesc plikow z MS Windows ... i przez takie znaczki kolekcja fotek z lat kilku leci do nieba..
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
bEEf napisał/a:Tok'Ra, jeśli otaczasz troską dane użytkowników, to nie polecaj im, kurka, FAT32, bardzo Cię proszę, bo jeszcze pomyślę, że troszczysz się o zbyt na swoje usługi Właśnie jutro bladym świtem jadę do rodziców ... W NTFS nie ma prawa to się zdarzyć...
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30