tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
pompowany dyfuzor
jak w temacie, znacie przypadkiem mozliwosci takiego cuda na kiju?:
http://www.allegro.pl/ite...adne_fotki.html
jest sens wydawac te 30 PLN, czy lepszy efekt osiagne domowymi sposobami?

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Mam taki dyfuzor, Pani Ijonowa większość swoich zdjęć robali zrobiła korzystając właśnie z niego - założonego na FGZ-360.
Ale lepszy (o większej powierzchni odbijającej) dyfuzor można łatwo zrobić domowym sposobem, więc kwestię czy warto wydać 30 zł na dyfurzor z Allegro musisz sam rozważyć.

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Mam taki. Światło daje dosyć ładne, po spuszczeniu powietrza mało miejsca zajmuje. Niestety ma też jedną wadę - z niewiadomych powodów producent zastosował zaworek do pompowania o bardzo małej średnicy - w efekcie zarówno napompowanie jak i spuszczenie powietrza jest dość upierdliwe.

Marek Wyszomirski napisał/a:
- w efekcie zarówno napompowanie jak i spuszczenie powietrza jest dość upierdliwe.

w znaczeniu, ze z waskiego zaworka wydobywa sie (zwlaszcza przy spuszczaniu powietrza) charakterystyczny dzwiek? 8-)
dzieki za podpowiedzi, jesli bede dysponowal kasa, z ktora nie mam co zrobic, to pewnie rozwaze zakup :mrgreen: :-B

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
Dźwięku nie zauważyłem - może dlatego, że zaworek jest zwrotny i dla spuszczenia powietrza trzeba go odblokować np. jakąś zapałką. Upierdliwość polega głównie na długim czasie pompowania/spuszczania.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Mialem taki, flaczał po 15min...

ja nie kulten, zebym potrzebowal kwadransa na zrobienie zdjecia :evilsmile:

Skocz do: