krawiec
[Usunięty]
plwk napisał/a:
krawiec napisał/a:
właśnie koleżanka obok mnie testuje sztywność i wyraża swoje zdanie

Uważaj, to mogą czytać dzieci :evilsmile:

czasami dzieci sa bardziej kumate niz dorosli :mrgreen: ...a po drugie my tez jestesmy dziećmi... :lol: np to ze w paski sie bawimy :evilsmile:

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
A czy te paski będą miały kieszonkę, np. na muszlę oczną, zaślepkę wizjera czy zaślepkę gniazda wężyka spustowego (bardzo mi takiego schowka na drobiazgi brakuje - upycham je w różne miejsca w plecaku lub garderobie, a potem szukam)? :-)

krawiec
[Usunięty]
podaj przyklad najlepiej foto jakies wymiary to sie zobaczy :)

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Wystarczy płaska kieszonka na rzep blisko krawędzi szerokiej części paska. Nie mam żadnego foto takiego rozwiązania ale w zupełności wystarczająca byłaby kieszonka z wewnętrznym wymiarem ~6x4cm.

krawiec
[Usunięty]
cos pokombinuje.dam znac na pw:)

Svarta  Dołączyła: 27 Lut 2008
No jesli chodzi o dekielek na przyklad to to byłby chyba problem, bo moj jest duzy wiec taka kieszonka nie miala by sensu przy srednicach filtra 72, albo 77 :D dla mnie najwazniejszy jest kolor i szerokosc paska :) :mrgreen:

statek  Dołączył: 28 Mar 2009
Svarta napisał/a:
ekhm, samemu? a umiesz? Nie jestem feministka, ale szyc też nie umiem, i w ogole co to ma do rzeczy :mrgreen:

No krawcowa, krawcowa, ale dlaczego w Polsce nikt tego nie szyje i w ogole jestesmy za murzynami :-x

Mam znajomych z Zimbabwe, SA i paru z Kenii. Nie wydaje mi sie, ze bym byl 'za' nimi. Soja droga, 'przed' nimi tez nie. Moze tak na rowni jestesmy, co?

Szczerze, myslalem, ze nikt juz tego wyrazenia nie uzywa, a szczegolnie publicznie. :(

Pasek fajny, polecam jakis trybalny wzorek... :-P :-P :-P

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
statek napisał/a:

Szczerze, myslalem, ze nikt juz tego wyrazenia nie uzywa, a szczegolnie publicznie. :(

precz z poprawnoscia polityczna! mam murzyna w rodzinie i nie przeszkadza mi takie stwierdzenie, wiec w czym problem?

user  Dołączył: 27 Mar 2008
statek napisał/a:

chyba nie powiesz ze cie to dotknelo :-|
"ruski miesiac" tez zle powiedziane bo Rosjan obraza?
jeszcze troche nie bedzie mozna powiedziec "pies z kulawa noga" bo sie animalsy zleca..

Maciek  Dołączył: 20 Kwi 2006
user napisał/a:
jeszcze troche nie bedzie mozna powiedziec "pies z kulawa noga" bo sie animalsy zleca..

że nie wspomnę o walnięciu focha przez policję ;-)

'czeski film' uzywalem w biurzy przy znajomym Czechu, byl ubaw. 'Ruski miesiac ' tez ujdzie.

Ale nie powiesz mi, ze '100 lat za murzynami' jest na miejscu. Pedalskie buciki tez Ci pasuja?

Konczmy tego offtopa. Potrzebna wymiana pokolen.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
statek napisał/a:
Potrzebna wymiana pokolen.

Wole swobodną wymiane myśli. Bez uprzedzeń.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
statek napisał/a:
nie powiesz mi, ze '100 lat za murzynami' jest na miejscu.

a dlaczego nie :?:

polityczna poprawność ponad wszystko :?:

czy murzyni sami na siebie mogą mówić Nigga, a jak ktoś napisze 100 lat za murzynami to od razu jest zły :?:

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
statek napisał/a:
Pedalskie buciki tez Ci pasuja?

Mi nie pasują. Wolałbym chodzić w innych. ;-)
Jak mnie ktoś nazwie "Białasem" to co z tego? Przeca nim jestem. Czy musimy przesadzać z językiem? Mam poważną wadę wzroku. Bez okularów nie trafię do muszli klozetowej, nawet jak na niej usiądę. Z okularami jest ok. I nie, nie przyszło by mi do głowy, żeby się obrażać jak ktoś mnie nazwie ślepcem. Jak jadę na działkę, gdzie wszędzie mam daleko, to mówię, że jadę na zadupie, bo to jest zadupie, gdzie psy d***mi szczekają. Co nie przeszkadza mi kochać tego zadupia za wszystkie piękne chwile tam spędzone. Mam serdecznie dość niszczenia kultury przez nowomodną poprawność polityczną. W obecnych czasach gubi się szacunek do człowieka jako jednostki, a dba się do przesady o głaskanie po zadku różnych grup społecznych.

Statek, obejrzyj sobie to http://www.joemonster.org...n_Soft_Language .

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Ja tam lubie pedalskie buciki...

Co więcej - lubię szowinistyczne, świńskie dowcipy... takimi o blondynkach nie gardzę...

Dystans do siebie to dobra rzecz :-)
Małostkowość to nie dobra rzeczy ;-)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
mygosia :-B :-B :-B A najgorszej jest to, że najbardziej krzyczą Ci, których to bezpośrednio nie dotyczy :-x

tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
czytam, czytam i az milo sie robi, nareszcie swoich znalazlem...

andrusz napisał/a:
A najgorszej jest to, że najbardziej krzyczą Ci, których to bezpośrednio nie dotyczy :-x

tradycja... bo mnie na przyklad brakuje FF w Pentaxie... 8-)

ze tak "zaooftopuje" :evilsmile: , jeszcze te paski sa gdzies dostepne? cos sie ruszylo w kwestii wiekszego wyboru wzorow, czy juz wszystko wykupione a producent nie przewiduje wznowienia produkcji?

user  Dołączył: 27 Mar 2008
statek napisał/a:
Pedalskie buciki tez Ci pasuja?

Jak dla mnie bez roznicy, tak latwo sie nie daje wyprowadzic z rownowagi.. jak sie komus nie podoba ktoras czesc mojego ubioru to jego problem..

trzeba sie smiac z dowcipow i juz... nawet jesli nas dotycza.

Statek, obejrzyj sobie to http://www.joemonster.org...n_Soft_Language .[/quote]

Siwetne, widzialem juz wiecza temu.
:-o :mrgreen:

geezass przeciez nikt tu nie mowi o przesadnym pielegnowaniu ostatnio wszechobecnej poprawnosci politycznej! Sam mam pare dioptri na minusie, i ksywe kret- NIE OBRAZAM SIE. Mam rowniez nadmiar owlosienia, wbrew ewolucyjnemu i kulturowemu pedowi ku gladkiemu jak pupa niemowlaka cialu, i w zwiazku z tym figuruje wsrod znajomych jako brakujace ogniwo ewolucji- NIE OBRAZAM SIE.

z manierami jestem gdzies pomiedzy paryskim alfonsem a Beata Tyszkiewicz- ale wybaczcie- to moze tylko moje prywatne podejscie do sprawy, a moze srodowisko w jakim sie obracam- JA BYM TEGO SFORMUOWANIA NIE UZYL W ZADNYM WYPADKU. Podobnie dziala na mnie rzucone od tak 'ty zydzie'

..teraz tylko czekam na zarzuty o koneksje z izraelskim lobby... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
statek napisał/a:
Podobnie dziala na mnie rzucone od tak 'ty zydzie'

a weź

nigdy nie powiedziałeś, że "żydzisz na coś pieniędzy", albo coś w tym stylu :?:

nie dajmy się zwariować
takie sformułowania są od pokoleń i stanowią część polskiego języka

słowa
k***
ch***
p*****
j**
też powinny być wymazane z naszego języka :?: znajdują się przecież w słownikach

Skocz do: