Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
filorp napisał/a:Ludzie drodzy, poszedł mi kondensator w lampie af360fgz - czy wie ktoś gdzie mogę sie dowiedzieć, lub sam wie jaki musze kupić kondensator?
Meggido napisał/a:filorp, lepiej jej nie używaj póki wszystko prócz kondensatora jest sprawne. Wylutuj to ustrojstwo i poszukaj w sklepach elektronicznych.
filorp napisał/a:Jak tylko dostane ją z serwisu to narzuce sie w elektrodzie - 350V? Wydawało mi się że na takim kondziorze będzie z kilka tysięcy volt...?
filorp napisał/a:Na dobrą sprawe to nie jestem pewien ale chyba w takiej lampie nic prócz kondziora by tak głośno nie strzelało....
armar napisał/a:Kondensator jeśli jest sprawny, to raz strzela, a po strzale przestaje być kondensatorem i staje się plątaniną flaków kondensatora.
Pentax K-5IIs + Sigma 17-70/2.8-4.5 + Sigma 10-20/3.5 + SMC-A 50/1.7 + DAL 50-200 4.5-5.6 + Tamron SP 60-300 3.8-5.4 + Kiron 105mm/2.8 + FGZ 540
Czy ktoś wie gdzie jest zielony guzik w nikonie....?