j+ napisał/a:Mam wrażenie, że 35tka jest trochę droższa (średnio o ~30 dolców). 45tka była sprzedawana w zestawach, tak?
Cytatpodobno 35/2 to jedyne szkło które nie dorównuje leicowskim
gilbert napisał/a:podobno 35/2 to jedyne szkło które nie dorównuje leicowskim. oczywiście nie mowie tego z własnego doświadczenia ale tak czytałem na jakiejś stronie.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Jak sie czyta fora, to mozna odniesc wrazenie, ze wsrod uzytkoniwkow Contaksow G jest najwiecej grain-peeperow Moim zdaniem bzdurne sa takie porownania, szczegolnie biorac pod uwage cene.gilbert napisał/a:tak czytałem na jakiejś stronie
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Moim zdaniem bzdurne sa takie porownania, szczegolnie biorac pod uwage cene.
gilbert napisał/a:grain-peeperow
Pentax*ist DS
MZ-3+FA35/2 & FA50/1.7
Canon Pellix QL+Fl 58 1:1.2
alkos napisał/a:taki onanista kliszowy
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
Cytat(czy jeśli kupuję w spożywczym więcej octu niż innej żywności, to już jakiś wstępniak jest? )
Pentax*ist DS
MZ-3+FA35/2 & FA50/1.7
Canon Pellix QL+Fl 58 1:1.2
"You need obsession, dedication and balls. You need to be different." M.Parr
Moje pstryki
Mauros napisał/a:Na ulicy mając 45mm 'niby' nie muszę podchodzić aż tak blisko ale na odbitce/skanie zazwyczaj okazuje się, że byłem jednak wiele za daleko.
Mauros napisał/a:Kolejna rzecz.. podpiętego do G1 mam Planara 45/2 i jest to świetny obiektyw ale...
Na ulicy mając 45mm 'niby' nie muszę podchodzić aż tak blisko ale na odbitce/skanie zazwyczaj okazuje się, że byłem jednak wiele za daleko.
SQ6GIT napisał/a:IMHO to kwestia wizjera, w Contax G są małe i trochę intuicyjnie robisz..
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:No, ale wizjerek się przecież zmienia w zależności od odległości. Szybko to się staje jasne i wiadomo co i jak.
jorge.martinez napisał/a:wizjery obu aparatów dzieli przepaść.
CytatIm więcej człek robi zdjęć, tym lepiej potrafi przewidzieć pole widzenia obiektywu jeszcze przed podniesieniem aparatu do oka.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
pozdrawiam,
dzerrry