Pod warunkiem, ze wyciagneisz je wczesniej z kasetki. W sumie nieglupi pomysl.thrackan napisał/a:Savik, a nie można tych filmów w kieszeniach przenieść przez bramki?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Pod warunkiem, ze wyciagneisz je wczesniej z kasetki
thrackan napisał/a:Savik, a nie można tych filmów w kieszeniach przenieść przez bramki?
Przynajmniej wiem jakimi skanerami skanowali mi filmy, hue hue. Dodatkowo ostatnie rolki Fuji 800, skanowane 4 razy maja ewidentnie taki efekt jak tu:savik napisał/a:Znalazłem na stronie kodaka poradnik na temat filmów i rentgenów lotniskowych z 2003 roku:
No popatrz, a radzieckie filmy Foto 64 kupowalo sie bez kasetki i bez szpulki i jakos sie nie zaswietlalydan napisał/a:Z kasetki? Chyba sie zaswietla troche, nie?
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
dzerry napisał/a:No popatrz, a radzieckie filmy Foto 64 kupowalo sie bez kasetki i bez szpulki i jakos sie nie zaswietlaly
dzerry napisał/a:Dodatkowo ostatnie rolki Fuji 800, skanowane 4 razy maja ewidentnie taki efekt jak tu:
Mam na mysli kasetke. Foto 64 byly w takich smiesznych, malutkich pudeleczkach. W srodku byl ciasno zwiniety film, zawiniety w czarny papier. Ech, ta mlodziez. No przeciez wiadomo, ze najpierw trzeba jakos zabezpieczyc.dan napisał/a:Dzerry, ale masz na mysli kasetke, w ktorej film siedzi?
W podrecznym. Ale lecialem przez Luton. Zawsze jak lece przez Luton to mam jakies przygody z filmami. Mam na przyklad kilka klatek, ktore niby sa OK, ale w cieniach ewidentnie niedoswietlone i wylazi kasza. Zupelnie tego nie rozumiem. Blad pomiaru raczej nie wchodzi w gre, bo sceny dosc banalne. Jak w scenie jest duzo swiatla, to ten efekt zanika - wylazi tylko w plaskich scenach w cieniu.dan napisał/a:A gdzie filmy miales? W glownym czy podrecznym?
pozdrawiam,
dzerrry
thrackan napisał/a:Trzeba by pewnie się wyposażyć w rękaw ciemniowy i plastikowe kasetki. A przed odlotem przewijać filmy jak świstak sreberka
savik napisał/a:To już chyba prościej zabrać chemię i koreks a filmy kupić i wywołać samemu na miejscu, ewentualnie oddać do lab'u.
Pozdrawiam,
thrackan
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Pozdrawiam,
thrackan
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Wyglada na to, ze cos jest z tym LutonAlojzy N. napisał/a:Ktoś chyba już tu pisał (Dzerry?) o feralności skanerów na Luton. Potwierdza się?
pozdrawiam,
dzerrry