"Living is easy with eyes closed"
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
krishna napisał/a:czy jest może jakiś "dżinks" do wyciągania filmu na poczekaniu.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
PiotrR napisał/a:Jeśli masz jakiegoś pleśniaka, w którym film zwijasz ręcznie, to nie ma problemu ze zwinięciem tak, by końcówka filmu została. Bardzo łatwo wyczuć moment, kiedy końcówka filmu zeskakuje z drugiej rolki. W aparatach zwijających automatycznie (a nie mających opcji zostawiania końcówki) sprawa też jest do opanowania, tylko wymaga więcej wprawy.
Iść do pierwszego lepszego labu i poprosić o wyciągnięcie. Powinni to zrobić od ręki.hitchcock napisał/a:No dobrze, a jeśli przegiąłem i wciągnąłem końcówkę filmu do środka, to jak go uratować... :)
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:Iść do pierwszego lepszego labu i poprosić o wyciągnięcie. Powinni to zrobić od ręki.hitchcock napisał/a:No dobrze, a jeśli przegiąłem i wciągnąłem końcówkę filmu do środka, to jak go uratować... :)