pozdrawiam,
dzerrry
no właśnie nigdy nie robiłem takich rzeczy więc z kumacją ciężko. Czyli przy moich oczekiwaniach najlepszy będzie chyba wordpress?dzerry napisał/a:od 5 minut do pol godziny (zaleznie od kumacji
Tak. Worpdress instaluje sie tak latwo, ze az trudno w to uwierzyc. Tylko troche trudniej go potem dostosowac pod siebie, ale skorek jest z milion do wyboru. Potrzebujesz serwera z PHP i MySQL. W PHP potrzebujesz bibliotek graficznych, ale teraz to juz chyba standard.kefa napisał/a:Czyli przy moich oczekiwaniach najlepszy będzie chyba wordpress?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Worpdress instaluje sie tak latwo, ze az trudno w to uwierzyc
Nic nie konfigurujesz. Instalacja jest naprawde banalna.kefa napisał/a:zainstalować wordpressa, skonfigurować (tu na pewno będę miał problem)
Jesli tylko mozesz, kup domene i hosting w tej samej firmie - to naprawde ulatwia zycie.kefa napisał/a:Na razie musze zaklepać domenę, zaparkować na jakimś serwerze
Spokokefa napisał/a:dzerry, Nie obrazisz sie jak zadam na pw po pracy trochę pytań?
pozdrawiam,
dzerrry
dobry znakdzerry napisał/a:Nic nie konfigurujesz. Instalacja jest naprawde banalna.
wstępnie chyba będzie home.pl ale jeszcze czegoś poszukam. Mam nadzieję, że w końcu się udadzerry napisał/a:Jesli tylko mozesz, kup domene i hosting w tej samej firmie - to naprawde ulatwia zycie.
kefa napisał/a:wstępnie chyba będzie home.pl ale jeszcze czegoś poszukam
Trochę szkiel i żelastwa
Popatrzę sobie. Wogóle na co zwrócić uwagę poza cenami?rafalf napisał/a:Sprawdź ovh.pl.
Trochę szkiel i żelastwa
Do bloga naprawde wsystarczy minimalna konfiguracja. Ja mam na jednej bazie 6 blogow, bo nie chcialo mi sie za kazdym razem zakladac nowej. Transfer jest pomijalny, chyba, ze kefa, nagle stanie sie popularniejszy od Tomaszewskiego na przyklad - no chyba, ze w ofercie jest transfer rzedu 10MB na miesiac, ale o takich nie slyszalem. Moje 8 blogow, czesc dosc popularnych , generuje okolo 8GB miesiecznie, w tym sa tez jakies wielkie pliki, ktore raz na jakis czas wrzucam do sciagniecia, hotlinkowane zdjecia i wszystkie moje ad-hoc galerie. Mysle, ze 5GB/ miesiac wystarczy z nawiazka. Miejsce jest takze pomijalne, bo nie znam w tej chwili oferty mniejszej niz 100 MB, a to wystarczy z zapasem na kilka lat. Ja mam 1 giga i nie moge tego zapelnic.rafalf napisał/a:Na ilość miejsca na serwerze, na limity transferu, na liczbę baz danych.
pozdrawiam,
dzerrry
zadowolę się na razie tym, jeżeli ktoś tam zajrzy czasemdzerry napisał/a:chyba, ze kefa, nagle stanie sie popularniejszy od Tomaszewskiego
Ej, nie ma takiej mozliwosci. Jak jest wolna, to jest wolna.kefa napisał/a:Home.pl trochę przydrogo ale na ovh nie ma wolnej domeny która chcę i jest na home.
pozdrawiam,
dzerrry
na home jest kefa.org.pl na ovh nie madzerry napisał/a:Ej, nie ma takiej mozliwosci. Jak jest wolna, to jest wolna.
Bo ovh chyba nie ma uwowy z NASK na polskie domeny... A nie chcesz darmowej kefa.art.pl?kefa napisał/a:na home jest kefa.org.pl na ovh nie ma
pozdrawiam,
dzerrry
O ta mi sie bardzo podoba. Gdzie ją mogę zarejestrować?dzerry napisał/a:kefa.art.pl
Trochę szkiel i żelastwa
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Trochę szkiel i żelastwa