CytatStal nie jest taka zła.
takseo napisał/a:idealna dla anemików ;)
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
dybon napisał/a:Chodzi ci o montaż? czy o co?
dybon napisał/a:Chodzi ci o montaż? czy o co?
pawelek-79 napisał/a:dybon napisał/a:Chodzi ci o montaż? czy o co?
Anemia = niedobór żelaza
A co do rur - też mam w tej chwili stalowe i jest OK. Jednak lód rozsadza i stal (jak się zapomni, albo źle spuści wodę na zimę). Poza tym jest ciężka w układaniu (obróbka - przycinanie, gwintowanie), co się bezpośrednio przekłada na roboczogodziny.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
dybon napisał/a:a jak się to to potem fajne skręca, pakuły+trochę smaru
pawelek-79 napisał/a:dybon napisał/a:a jak się to to potem fajne skręca, pakuły+trochę smaru
Wiem, bo od czasu do czasu sam muszę przeprowadzać naprawy. Ale "fajnie" wziąłbym w cudzysłów.
MZ-50, K-50, DSC-W35.
fotki
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:jesli chodzi o rurki miedziane do cieplej wody i kwestie ich przewodnosci cieplnej, to po prostu straty ciepla jakie zachodza przy "przesyle" cieplej wody od zrodla (np. piecyk) do odbiornika (np. kran) sa tak znikome, iz nie maja wplywu na ogolny bilans oplacalnosci rozwiazania. Meggido, mam nadzieje, ze teraz juz bedziesz mogl spac po nocach, gdy zobaczysz u kogos miedziana instalacje :D
K20D,K-R,10-20mm,16-45mm,35mm,50mm,18-55mm,28-105mm,70-210mm,70-300mm,400mm, 170-500 jupi
tatsuo_ki napisał/a:jesli chodzi o rurki miedziane do cieplej wody i kwestie ich przewodnosci cieplnej, to po prostu straty ciepla jakie zachodza przy "przesyle" cieplej wody od zrodla (np. piecyk) do odbiornika (np. kran) sa tak znikome, iz nie maja wplywu na ogolny bilans oplacalnosci rozwiazania
tatsuo_ki napisał/a:Meggido, mam nadzieje, ze teraz juz bedziesz mogl spac po nocach, gdy zobaczysz u kogos miedziana instalacje
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Wieczne to są piramidy i Pentax .Cytatpcv jest w zasadzie wieczne
większej głupoty tutaj nie czytałem ,palenie też zabija. swego czasu rury wodne były robione z ołowiu i nikt się nie skarżył , nawet znam budynki w których nadal funkcjonuje taka instalacja .Cytatmiedz to przezytek jest szkodliwa i koroduje
CytatSpać, to ja śpię spokojnie, bo mam PCV.
Właśnie cały szkopuł w tym ze rurki muszą być cienkie ,zasada taka:mniej wody w rurze ,mniej do ogrzania mniej ogrzejemy mniejszy koszt proste.CytatJakoś dziwnie są to bardzo cienkie rurki (tak z połowa średnicy półcalówki)
CytatBędę musiał wymienić rury w domku letniskowym
roket napisał/a:pawelek-79,
Cytat:
Jakoś dziwnie są to bardzo cienkie rurki (tak z połowa średnicy półcalówki)
Właśnie cały szkopuł w tym ze rurki muszą być cienkie ,zasada taka:mniej wody w rurze ,mniej do ogrzania mniej ogrzejemy mniejszy koszt proste.
nie ma mnie w internecie
Meggido napisał/a:Zastanawia mnie jak można stosować rury zrobione z izolatora cieplnego do ogrzewania
słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm