opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Hermes, a co tam się podziało z 3cim zdjęciem :roll: jakby czarnego koloru wogóle nie było ;-)

za to 1sze może stanowić zaczątek wątku o front-bokehu ;-)

Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
opiszon, fakt to omyłkowo zapuszczone foto, takie przegięcie w PS-ie. Fotkę podmieniłem. A co do front-bokehu, skoro chwycił "projekt" plecy, to czemu nie :mrgreen:

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
A ja się jeszcze nie zebrałem do oglądnięcia zdjęć z cyfry, które można by tu pokazać. A jeszcze coś z analoga chiba będzie...

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
Hermes, 1 nawet mi sie całkiem podoba za niekonwencjonalność i takie coś, co czasami mają zdjęcia, a ja nie umiem tego nazwać.
opiszon napisał/a:
1sze może stanowić zaczątek wątku o front-bokehu
Ale to nie ten dział chyba ;-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Hermes, ostatnie lepiej pasuje do działu muzealnego ;-)

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Tak z innej beczki: dzerry, będą jeszcze jakieś nagrania? :-D

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Iza napisał/a:
dzerry, będą jeszcze jakieś nagrania? :-D
Jak znajde chwile czasu i nie zapomne, to jak najbardziej. Chociaz z piosenek to niewiele da sie wybrac, bo pomysl z mikrofonem na krzesle byl troche bez sensu - co chwile ktos je przesuwal...

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
dzerry, nieważne, nie wysyłamy do BBC :-)

plwk napisał/a:
ostatnie lepiej pasuje do działu muzealnego

Nie odniosłem takiego wrażenia, metryka(czy aby napewno) nic nie znaczy, gdy duch ochoczy. Ja dzielę ludzi głównie na tych z którymi da się porozmawiać i pozostałych :mrgreen:

bEEf napisał/a:
dzerry, nieważne, nie wysyłamy do BBC
poza tym jak można obrabiać software'owo zdjęcia to dlaczego nie można muzyki?
Może ktoś umi.
No, chyba, że nikt nie umi...

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
fotonyf napisał/a:
dlaczego nie można muzyki?
Mozna, mozna :-) Ale zdecydowanie latwiej obrabiac zdjecia. Z dzwiekiem problem jest taki, ze jest liniowy i zeby wiedziec co wyciac, a co zostawic i jak to zmontowac, trzeba przesluchac wszystko - a jest tego ponad 3 godziny nagran ;-)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
dzerry, sadze, ze Twoj sprzet o niebo lepiej nagral niz moja komorka :-)

Jeslibys mial Wish you were here, albo "tą swoją" [no wiesz...], to bardzo, bardzo bym Cie prosila o upublicznienie, badz przeslanie mi na maila :-D - bm sobie w aucie sluchala.

dzerry napisał/a:
Ale zdecydowanie latwiej obrabiac zdjecia.
Dla mnie obie rzeczy są tak samo trudne...

Oj temat się zawiesił. Musze w końcu się zebrać, wybrać fotki i je zamieścić na szacownym Forum

Ech, a ja się zbieram zbieram i nie mogę zebrać, żeby jedną kliszę do wywołania zanieść, a drugą wywołać. Muszę się sprężyć. Sam jestem ciekawy, co tam się mi na pleśniaku z PPD uwieczniło :-)

No z pleśniaków chyba też coś będę miał. Tylko muszę skończyć rolki..

jungli
[Usunięty]
Mam zal.....

Dalem Mygosi flache zebyscie wypili moje zdrowie, nie wiem na kim psy wieszac.... przykro mi, wiem,ze jestem nikim na forum ale wzmianka od serca apropos bylaby very cool na forum romanum...

tak w ogole to zaraz napisze inny watek! jestem szczesliwy znowu!

pentax forever...

w koncu ktos ta flache wyp[il nie? dla przypomnienia krakusik:)

hej

jungli napisał/a:
w koncu ktos ta flache wyp[il nie? dla przypomnienia krakusik:)

Znaczy się gratulować można? Co do przedmiotowego krakusika, czarna dziura... :mrgreen:

No, zeskanowałem. Coś dla wielbicieli "szumu na wysokim ISO" (1600-ka od flooda) ;-)

1. Poważne dyskusje o Fotografii. Opiszon zaraz walnie oftopa:

2. Pentagtam mówi "hehehe". To unikalne zdjęcie - później takie wypowiedzi były wycinane, zgodnie z zasadą zaostrzonej moderki:

3. Jarek mówi... zresztą, po wyrazie twarzy widać, co mówi. To była reakcja na to, jak Opiszon nieopatrznie walnął kolejnego oftopa w dyskusji o fotografii:

4. Ktoś kiedyś podejrzewał, że Jarek i Michu to jedna osoba. Hmm...

5. Słynne warsztaty macro Fafniaka:

6. Podstawowe danie PPD-owe:

7. Czas na Relax (taki but):

8. Trochę fotek ze skansenu we Wdzydzach Kiszewskich:

9.

10.

11.

12.

13. Korzystając z okazji, serdecznie dziękuję Opiszonowi za pełne poświęcenia pozowanie do tej fotki:

14. Fragment Kamiennego Kręgu o Bardzo Dużym Promieniu - okalającego całe Kaszuby. To dlatego na zdjęciu wygląda na linię prostą.

15.

16.

[ Dodano: 2009-06-12, 18:03 ]
Acha - jak kolorki się widzą szanownemu koleżeństwu? Odwracałem na piechotę gimp-em.

bEEf, zdjęcia fajne, znowu odżyły klimaty...

bEEf napisał/a:
Acha - jak kolorki się widzą szanownemu koleżeństwu? Odwracałem na piechotę gimp-em.
kolorki, hmmm, jakby nie do końca fajne. o ile końcówka serii jest całkiem fajna (jak dla mnie) to pierwsze zdjęcia nie podniecają....

Skocz do: