Czy rozważasz zakup K-7?
Tak, jeżeli będzie miał "lepsze ISO" niż poprzednie modele
5% Complete
9 (5%)
Tak, jeżeli będzie miał szybszy i skuteczniejszy AF niż poprzednie modele
12% Complete
20 (12%)
Jeżeli spełni dwa powyższe warunki jednocześnie
20% Complete
33 (20%)
Tak, bo ma opcję filmowania
9% Complete
16 (9%)
Tak, bo jest mały i zgrabny i to jest najważniejsze
14% Complete
24 (14%)
Nie, czekam na FF
4% Complete
7 (4%)
Nie, wystarczy mi sprzęt jaki mam
19% Complete
32 (19%)
Nie, bo nie lubię małych aparatów (duży może więcej)
1% Complete
2 (1%)
Nie, bo nie chcę czekać już i zmieniam na inny system...
1% Complete
2 (1%)
Ale... ooo ssooooo chodzi ???
11% Complete
18 (11%)

suczong  Dołączył: 26 Paź 2008
Cytat
Słuchaj suczong-czy aby nie przesadzasz? Jeśli moje wypowiedzi Ciebie akurat dotknęły i dobre imię K7 tak jest dla Ciebie ważne to ja Cię bardzo przepraszam..Serio
Ale nie przesadzaj z tym osobistym stosunkiem do K7 bardzo Cię proszę bo to się zaczyna niepowazne robić, a Twoje zdanie na temat chamstwa mnie trochę przeraziło...
Pozdrawiam Cię serdecznie i już się nie gniewaj..
Poza tym przychylam się do trzeźwych (w miarę :mrgreen: ) wypowiedzi tutaj żeby nie robić trzody... bo chcemy się przecież co nieco tutaj dowiedzieć o K7 a nie obrzucać błotem... :-(
To napisałam ja-specmisiek ;-)

Przesadzam, bo i Ty przesadzasz. Po prostu nie mam osobistego stosunku do K7, a właściwie mam osobisty, bo jaki niby mam mieć, obiektywny stosunek. Napiszę, jeszcze raz, że każdy ma prawo wyrażać pozytywne opinie o tym aparacie, a Ty nie powinieneś tego nikomu zabraniać, bo masz inne zdanie bądź nie kupisz tego aparatu(co napisałeś w innym wątku). I nie bronie tutaj tego, że mam pozytywną opinie o K7, tylko tego że mogę wyrazić taką opinię. Ja, nie wiem czy kupię ten aparat, bo też nie wiem czy jest to jakaś rewolucja, a zresztą o jakiej rewolucji my mówimy. O tej co jest u konkurencji, zmienią 2 rzeczy i wypuszczają nowe puchy za astronomiczne kwoty.

[ Dodano: 2009-05-30, 16:25 ]
Boże, po co kasujecie, te wiadomości, i tak za chwilę, malkontenci napiszą swoje i będzie to samo, a ja już nie mam zamiaru tego ignorować.

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
OK już dobrze... Ja nie zabraniam nikomu niczego bo nie mam takiego prawa... Przepraszam bardzo-tylko wyraziłem mój stosunek do banalnych i naiwnych wypowiedzi w styl ,,tak by my chcieli" :-D Cenię konkretne wypowiedzi.. Np jaad75 coś konkretnego napisał o AF w K7 co wyczytał na forum zagranicznym i bardzo mnie to cieszy.. Nie lubię natomiast bajkowych dywagacji przechwałek jaki to ten sprzęt jest niedościgniony -bo to po prostu nieprawda. Pisałem już że siła Pentaxa to solidność i wszechstronność a nie wyśrubowane parametry.. (chociaż jak wprowadzali K20D to rozdzielczość akurat była wyśrubowana :mrgreen: ) Nie napisałem też że nie kupię K7-wręcz przeciwnie.. Przemyślałem teraz sprawę i (wcześniej pisałem że się zastanawiam co jeśli się niedługo ukaże sprzęt z FF) i myślę że K7 jakkolwiek potoczy się sprawa z nową matrycą może być świetnym zapasowym body (a w porywach nawet podstawowym, bo nie każdy będzie miał chęci i pieniądze na FF od Pentaxa)
Pozdrawiam serdecznie ;-)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
suczong napisał/a:
Boże, po co kasujecie, te wiadomości, i tak za chwilę, malkontenci napiszą swoje i będzie to samo, a ja już nie mam zamiaru tego ignorować.

To pisz im uwagi na PW. Osobiste wycieczki są zabronione regulaminem. Nie mówiąc o obowiązku dbania o dobrą atmosferę. Piszcie cokolwiek, na temat lub nie, ale darujcie sobie wyzwiska i kwasy, proszę.

bEEf napisał/a:
Nie mówiąc o obowiązku dbania o dobrą atmosferę.

I tego się trzymajmy Panowie!
Pozdrawiam :-D

suczong  Dołączył: 26 Paź 2008
bEEf napisał/a:

To pisz im uwagi na PW. Osobiste wycieczki są zabronione regulaminem. Nie mówiąc o obowiązku dbania o dobrą atmosferę.

Po pierwsze, mają zablokowane PW, więc nie mam takiej możliwości. Osobiste wycieczki i podróże są zabronione, ale to nie przeszkadza emigrantom ubliżać i robić wycieczki, być może za wolno reagują moderatorzy. Powinniście dawać takich osobom ostrzeżenia, a nie kasować wszystkie wypowiedzi, bo jak napisałem do niczego to nie prowadzi. Co do dbania o dobrą atmosferę, powiem tak, przyczyną aktualnego stanu nie są posiadacze Pentaxów.

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
Wracając do AF na śrubokręcie - miałem w łapach K7 z krótkim kitem II-ką i różnica między nim a K20d była duża, więc możecie być spokojni o wasze szkła.

Kapar napisał/a:
miałem w łapach K7 z krótkim kitem II-ką

Ale to nie był ten najnowszy kit? Bo to by była chyba 3-ka...

Skocz do: