wyjaśniałem to już wcześniej stwierdzeniem:Arti napisał/a:No i poza tym kompletnie zmasakrowałeś jej kolor skóry obróbką (lub jej brakiem), od czerownego, przez zielony, do fioletu...
sculptor napisał/a:Co do tych zafarbów twarzy to raczej nie od otoczenia a raczej wina mojej obróki, niestety...
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
No jest rzeczywiście,ale to chyba wina zbyt agresywnej obróbki w PS-ie.sculptor chciał wyretuszować niedoskonałości skóry.A ja i tak twierdzę,że te portrety są jednymi z lepszych,które widziałem ostatnio na forum.Możesz się ze mną zgodzić albo i nie ale takie jest moje zdanie.Nawet w najlepszej fotografii zawsze można się dopatrzeć "czegoś tam"i domyślać się czy tak to miało być,czy to było zamierzeniem fotografa,czy może coś przeoczył.Arti napisał/a:Na policzku, na samiuśkiej kości policzkowej. Nie wiem co to jest, ale coś wyłązi spod makijażu.
Pozdrawiam andrzejb
K-5|P 18-55|S 10-20 EX|S 50 F1.4 EX DG,Helios 58K|AF-360 FGZ|Sherpa 200R|kupa klamorów.PS.Lampa odżyła po kontakcie z forumowiczem.Wielkie dzięki.
andrzejb napisał/a:A ja i tak twierdzę,że te portrety są jednymi z lepszych,które widziałem ostatnio na forum.
Pozdrawiam
Arti
Pentax, szkło, lampy, tło i co?
Pozdrawiam
Arti
S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:Żadnych podtekstów tu nie ma.
HOMINIBUS PLENUM, AMICIS VACUUM
sculptor napisał/a:A cel tych fotek był dokładnie taki, jaki napisałeś.
Pozdrawiam
Arti