sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Dzięki za zaglądnięcie i opinie.

Arti napisał/a:
No i poza tym kompletnie zmasakrowałeś jej kolor skóry obróbką (lub jej brakiem), od czerownego, przez zielony, do fioletu...
wyjaśniałem to już wcześniej stwierdzeniem:
sculptor napisał/a:
Co do tych zafarbów twarzy to raczej nie od otoczenia a raczej wina mojej obróki, niestety...

Kolory i obróbkę mogę w każdej chwili poprawić. Natomiast ciekaw jestem waszego zdania, jeśli chodzi o kwestie kompozycyjne (kadr, poza itd.).

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Arti napisał/a:
Na policzku, na samiuśkiej kości policzkowej. Nie wiem co to jest, ale coś wyłązi spod makijażu.
No jest rzeczywiście,ale to chyba wina zbyt agresywnej obróbki w PS-ie.sculptor chciał wyretuszować niedoskonałości skóry.A ja i tak twierdzę,że te portrety są jednymi z lepszych,które widziałem ostatnio na forum.Możesz się ze mną zgodzić albo i nie ale takie jest moje zdanie.Nawet w najlepszej fotografii zawsze można się dopatrzeć "czegoś tam"i domyślać się czy tak to miało być,czy to było zamierzeniem fotografa,czy może coś przeoczył.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
sculptor, nie w tej chwili o zafarbie, bo na tym zdjęciu jest akurat zielony, a o czymś na skórze.
andrzejb napisał/a:
A ja i tak twierdzę,że te portrety są jednymi z lepszych,które widziałem ostatnio na forum.

No cóż, fotograficznie to forum może i nie jest najwyższych lotów, ale bez przesady.

Dzięki wszystkim za dotychczasowe komentarze. :-B :-)

44.

number2express  Dołączył: 10 Paź 2007
przyjemny ten ostatni b&w, miło się patrzy. Co do modelki, to bardzo fajna dziewczyna, ale wyciągnąłbym więcej charakteru z jej mimiki. Tzn. jak lubisz pracować z ludźmi to technikę na razie bym odpuścił (z czasem sama się wyrobi) i poćwiczył pomysły i przekaz. Najfajniejsze zdjęcia wychodzą z reguły dzięki przyzwoitej komunikacji fotograf - model.

Dzięki za komentarz.

45.

46.

Proszę o uwagi dotyczące zarówno samego zdjęcia, jak i jego wersji.

Graf_Zeppelin  Dołączył: 22 Mar 2009
troszkę przepalił się wianek. nieco też bym inaczej kadr zrobił - ładne to zamyślenie, więc zostawiłbym tylko kwadrat wokół głowy, żeby niec innego nie przeszkadzało

Alojzy N.  Dołączył: 30 Kwi 2008
Ładne kolory, nic w nich nie rozprasza, dobrze skóra wyszła - konwersja na cz/b mz. bezzasadna. Zdjęcie, jako element reportażu komunijnego w porządku, jako pojedyncze jednak nie ujmuje.

Dzięki za komentarze! :-B

47.

48.

49.

grabber  Dołączył: 01 Paź 2007
te tez sa dobre.
Tylko tlo troche mi daje po oczach :)

MichalR
[Usunięty]
ladne foty w fajnych gladkich kolorach, tylko mam wrazenie ze gubia lekko ostrosc.

pozdrawiam

Jeśli chciałeś zrobić dobre, przyzwoite zdjęcia do rodzinnego albumu, do ramki dla babci i siebie, to Ci się udało. Przyzwoite fotki, fajna modelka, dobra robota.

Arti, z pod twej klawiatury to jakoś tak ironicznie to wszystko brzmi... :-P :evilsmile:

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
To jest arti właśnie 8-) Co do zdjęć to kontrast jakiś słaby. Takie blade to wszystko. Innych rzeczy nie lubię oceniać ;-)

sculptor, ja jestem szczery i to wszystko. Żadnych podtekstów tu nie ma.
Masz chyba świadomość, że nowego rozdziału fotografii tymi zdjęciami nie otworzyłeś. Ale przecież nie po to je robiłeś. Ja je odbieram jakie fajne rodzinne portrety. Bez cudów, ale i bardzo poprawne. Ja myślę, że babcia (mama, ciocia, wujek...) tej dziewczynki będzie bardzo zadowolona jak dostanie taki portret w ładnej ramce. A dla mnie, to często bardzo dobra "nagroda" za moje starania. I myślę, że też masz spokojnie prawo być zadowolonym z siebie. I o to chyba chodzi?

Arti napisał/a:
Żadnych podtekstów tu nie ma.

I o to mi chodziło. :-) :-B
A cel tych fotek był dokładnie taki, jaki napisałeś. :-)

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
Sculptor

Mogę pogratulować nr 47. jest najlepszy. Czy to jakaś specjalna obróbka?

Miła piękna modelka, zdjęcie pokazuje jej osobowaość. Pozdrawiam!

Nazwany, wywołanie PEFa w PPLu i jeśli się nie mylę lekka korekcja w Gimpie. Żadnej dodatkowej obróbki. Ja nawet PS-a nie mam... póki co na linuxa nie chcą zrobić. :-)
Dzięki wszystkim za komenty. :-)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Ostatnia seria to dobre zdjęcia mz. Arti dobrze to wyraził w swoim komentarzu.

sculptor napisał/a:
A cel tych fotek był dokładnie taki, jaki napisałeś.

I o to chodzi! :-D

Skocz do: