Wolałbym, by je zmniejszyć.gebi napisał/a:Gdzie masz te przykłady aparatów na tej samej matrycy co ma K20D/GX-20 które pokazywałyby, że tych szumów nie da się zwiększyć
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Jacek S napisał/a:folab napisał/a:widzę że D300 pokazuje odrobinę więcej detali,tak wiem że pierwsze wrażenie jest dokładnie odwrotne jednak okazuje się że to z powodu minimalnie wiekszego kontrastu w K20/7 co smuci mnie ogromnie. Porównywałem 1600 ISO.
Więc ja chyba cały czas pozostaję w tym pierwszym wrażeniu
[url=http://img.odsiebie....254.jpg]Obrazek[/URL]
Pentax / Canon
folab napisał/a:,zjedź niżej na zdjęcia butelek (tam ostrośc nie miała gdzie uciec,wszystko przy ścianie jest)a zobaczysz że mam rację.
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
matth napisał/a:Jestem za Jacek S, aparat nie powinien przesadzać z odszumianiem. Odszumić zawsze mogę na kompie, ale przywrócić szczegółów nie.
Pentax / Canon
folab napisał/a:Próbowałem ,zgubiłem szczeguły i dalej był wiekszy szum niż w Nikonie,najlepiej widac to na pędzelku z prawej, na fotce z D300 widoczne są pojedyńcze włoski w przypadku fotki z K20 szum rozmył je i odszumienie już tylko pogarsza sytuacje.
folab napisał/a:Skoro jednak jest spora szansa na lepsze efekty w przypadku K7 to czekam z niecierpliwością na test.
K100 | MX | A 28 2.8 | M 50 1.4
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
K100 | MX | A 28 2.8 | M 50 1.4
kapsel napisał/a:może jak z lampą, i trzeba światłem w podłogę dać?
elfi napisał/a:Fotografując normalnie z wizjerem przy oku ale trzymając aparat "do góry nogami" to jesteś "wyższy" o kilka centymetrów.
dsk napisał/a:Ale bez sensu.
Spróbuj z gripemdsk napisał/a:Bo strasznie niewygodnie tak trzymać aparat.
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:Spróbuj z gripem
wcale nie bez sensu - juz kilka razy tak sobie rodziłem - urosłem tylko 165cm lepiej niewygodnie ale zrobić fotkę niż nie zrobić żadnej. najśmieszniej się kciukiem spust naciskadsk napisał/a:elfi napisał/a:Fotografując normalnie z wizjerem przy oku ale trzymając aparat "do góry nogami" to jesteś "wyższy" o kilka centymetrów.
Ale bez sensu.