szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
Michu, sądząc po tym, że ludek z tego forum co rusz wzdycha za jasną, niedrogą portretówką, to pewnie byłoby to jak najbardziej słuszne posunięcie. No i może by wymusiło jakąś odpowiedź ze strony innych producentów. A taki klocek to na pewno demonstracja siły i co najwyżej dadzą mu mocowanie C* i N*, jeśli w ogóle trafi do sprzedaży. Przejrzałem sobie ofertę Sigmy na ich polskiej stronie - stałki > 50 mm to są albo makro z dziurą 2.8 albo tele. Dziwne, nie?

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Czy dziwne? Zapewne wszystko co jest jasne i różne od standardu traktowane jest jako optyka profi/specjalistyczna i nie kalkuluje im się wypuszczać takiego kwiatuszka. Być może zmieni/namiesza na tym rynku właśnie ta cholerna popularność cyfry. O ile bowiem w czasach analogu rzeczywiście mógł istnieć mały rynek na tego typu szkła, o tyle teraz witaj piękny świecie.
A temacie wątku zapodanego przez Jarka.
Osobiście jednak wolałbym 200-400/4-5.6 wypuszczone przez Pentaksa w cenie ok 2.5K PLN. Nawet gdyby było mnie stać na takąSigmę, jak w pierwszym poście (jakieś małe oszustwo na kuponie lotto), to szczerze: nie chciałbym tego potwora. Chociaż z drugiej strony może jest to uzależnione od wymiany powabnej acz lekko zwiędłej sąsiadki na młodszy model.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Tanie stałki od Sigmy to byłby strzał w 10. Miło by było takie stałki z AF pod strzechy :mrgreen: . Co do nowości Sigmy - Sigma DP1, to krok w dobrą stronę mam nadzie że nie jest to jeda z tych ślepych uliczek http://www.fotografuj.pl/...em_APS_C/id/337 .

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
tref napisał/a:
Poza tym ile taki Rosomak wyciąga (?)

Na drodze 100 km/h, w wodzie 10 km/h. Nada się :mrgreen:

[ Dodano: 2007-03-09, 18:12 ]
zaroowka napisał/a:
...przewidywany wygląd:

a 1000-3000 wyglądałby pewnie tak :mrgreen:

Tylko Zeiss musiałby sie postarać i zrobić jeszcze większego potwora niż w tamtym roku.

Marek Wyszomirski  Dołączył: 18 Kwi 2006
1000 osób po 45zł? Mam obawy, że może nie starczyć na tę maskotkę... Taki zoom będzie słono kosztował.

rodric  Dołączył: 30 Lis 2006
"Nasza armata" w akcji (za dpreview) :

Widac jak na dłoni, że będzie to zoom stacjonarny, przymocowany na stałe do podłoża przez żelbetonowe umocnienia. ;-)
O rosomaku można zapomnieć, co najwyżej w grę wchodzi jakiś poniemiecki bunkier...

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
Mam takie dwa chcę sprzedać, bo mam na widoku fajne mieszkanko (90m/kw )w centrum Warszawy do kupienia. :lol: :mrgreen: :-P

Ło matko ale Polarek to do niego bedzie kosztował :mrgreen: i potrzebna bedzie do niego 2 osoba do kręcenia polarkiem, no chyba że ktos ma baaaardzo długie łapki

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Druga osoba? A pofatygować się na drugi koniec lufy to nie łaska? Można schudnąć: pójść pokręcić, wrócić, zajrzeć w wizjer, pójść skorygować polara, wrócić i zajrzeć... a kilometry lecą.

Moja Katarzynka sugeruje zamiast 2 osoby silniki krokowe do zautomatyzowania obsługi polarka - mówi że może nawet napisać oprogramowanie :shock: kogo ja mam w domu

Skocz do: