mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
alkos napisał/a:
nie mów że bedziesz tego uzywac

Ale ja gadżeciara paskudna jestem :-D

alkos napisał/a:
Moze B2100 dziala dluzej albo ma wieksza....

To moze poczekam jeszcze troche, bo mi Benq jeszcze dycha.

[ Dodano: 2009-04-08, 21:17 ]
Uuu... nowy ma gorszy aparat :-(

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
Uuu... nowy ma gorszy aparat :-(

Czyli jednak MX-a musisz nadal nosić :-D

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
Ale ja gadżeciara paskudna jestem

Szkoda. A taki ładny awatar...

MX nie kreci filmikow :-P

A tak, to jestem na nartkach - wyciagam telefonik - i bziuuuu... - mam film :-D

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
mygosia napisał/a:
wyciagam telefonik - i bziuuuu... - mam film

Jakosc filmow bedzie na 99% taka sama.

Oki.
Zobaczylam w MM czerwonego Samsunga B2100 - jest sliczny! Duzo ladniejszy od B2700. W dodatku ma lepsza baterie. Brak wysokoscimierza i krokomierza jakos odzaluje.

Teraz mam pytanie:
- mam umowe w Erze - konczy sie za 7 miesiecy.
- telefon w Erze jest
- Czy moge jakos przedluzyc umowe w tej chwili? Np o kolejne 2 lata? I wziac ten telefon wraz z umowa?

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
mygosia, jak ma lepsza baterie? b2700 ma 1300mAh a b2100 1000mAh

diplodok napisał/a:
b2700 ma 1300mAh

b2700 na Polskę ma 960mAh

Wspominal o tym Alkos, pisza o tym na forach.
No chyba, ze wy macie "oryginalna" :-)

Moze 2100 jest mniej pradozerne dodatkowo? Bo na razie nikt nie narzeka baterie. A przy 2700 od razu byly glosy, ze kiszkowata.

mygosia, bo to byly glosy tych co mieli do czynienia z telefonem od operatora i tam faktycznie jest 960
w wolnej sprzedazy jest oryginalna 1300mAh. jest o tyle pradozerna ze ma wiecej bajerow ktore czesciej sila rzeczy uzywasz :-P

galant  Dołączył: 11 Cze 2008
mygosia napisał/a:
Teraz mam pytanie:
- mam umowe w Erze - konczy sie za 7 miesiecy.
- telefon w Erze jest
- Czy moge jakos przedluzyc umowe w tej chwili? Np o kolejne 2 lata? I wziac ten telefon wraz z umowa?

Niestety na dzień dzisiejszy nie ma takiej opcji. Jeszcze niedawno można było przedłużyć umowę z telefonem nawet pół roku przed jej końcem. Teraz oferta z telefonem pojawia się ok.3 miesięcy przed zakończeniem karencji. No chyba że uda Ci się coś "wynegocjować"...

oki. dzieki. obaczymy, popytamy.

micitek  Dołączył: 10 Cze 2008
Mogę podpiąć się pod temat? Chyba tak... :lol:

Ad rem: szukam telefonu za ok. 250 zł. Wymagania? Symbian, S60v2 lub wyżej, wytrzymała bateria. Doradzicie?

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
alkos napisał/a:
Branding Plusa mnie irytuje, ale to zmienie przy najblizszej okazji :-D

Kupiłem Samsunga z oprogramowaniem Plusa i też mnie to nieco irytuje (wszystko byłoby OK gdyby nie to, że dla jednego klawisza Plus przypisał sobie na stałe link do jego stronki). Udało Ci się zmienić oprogramowanie czy się przyzwyczaiłeś i dałeś spokój?

Ooo...
Moj stary watek odkopany. Napisze wiec jak sie skonczyly moje dylematy.

Kupilam B2100. Bateria w mojej okolicy [zanikajacy zasieg] trzyma tydzien - ale wylaczam na noc prawie zawsze. Czasem i 9 dni wytrzyma.
Juz go utopilam - wszystko dziala.

Duzo lepiej wykonany niz BenqSiemens - juz mi pare razy upadl i nic sie nie polamalo ;-) Mam go pol roku, a po takim czasie Benq byl w oplakanym stanie.

W porownaniu z B2700 ma lepszy material klawiatury [w poprzednim mi popekaly laczenia] - przynajmniej na oko. I to bylo glownym kryterium wyboru.

Jak ktos spodziewa sie finezji, to niech go nie bierze pod uwage...

Dla mnei - aparat idealny - nie martwie sie, ze mi wpadnie do wody, spadnie ze schodow, zachalapie sie blotem. Po prostu telefon dla dieharda ;-)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
piotrecius napisał/a:
Kupiłem Samsunga z oprogramowaniem Plusa i też mnie to nieco irytuje (wszystko byłoby OK gdyby nie to, że dla jednego klawisza Plus przypisał sobie na stałe link do jego stronki). Udało Ci się zmienić oprogramowanie czy się przyzwyczaiłeś i dałeś spokój?
Ja miałem tak w plusowej Nokii 6300 na prawym guziku.
Zmieniłem tak:
Menu -> Ustawienia -> Skróty własne -> Prawy klawisz wyboru.
Teraz mam tam budzik - w sumie nie wiem, co gorsze.

piotrecius, w wiekszosci samsungow pozostaje niestety flaszowanie telefonu
nuie wiem po co operatorzy pchaja sie do modyfikowania romow w telefonach jak i tak zawsze wychodzi im kupa... :-/

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
plusowej Nokii 6300 na prawym guziku

Niestety w Samsungu można przypisać funkcje wszystkim guzikom kierunkowym, a tym dwóm na górze już nie i właśnie tam Plus umieścił sobie link :evil:
No i wyszła
diplodok napisał/a:
kupa... :-/

Z przyzwyczajenia po wcześniejszym telefonie często sobie to niechcący klikam ale może się przyzwyczaję.
mygosia napisał/a:
Dla mnei - aparat idealny - nie martwie sie, ze mi wpadnie do wody, spadnie ze schodow, zachalapie sie blotem. Po prostu telefon dla dieharda ;-)

Wprawdzie mam go dopiero kilka tygodni ale potwierdzam - idealny telefon na rower ;-) . Bateria trzyma bez problemu 7-8 dni ale zazwyczaj mam dobry zasięg. Ma fajne opcje oszczędzania energii - można sobie np. ustawić w jakich godzinach mają być podświetlane klawisze :shock: . Właściwie jedyne do czego się mogę przyczepić to dość licho wyglądająca klapka na gniazdko słuchawkowe. Mam obawy, żeby po wpięciu słuchawek wrzucić telefon do plecaka, bo mogę go już wyjąć bez tej klapki. A wystarczyło zrobić w bocznej ściance podobne wgłębienie jak na gniazdo - symetrycznie względem osi obrotu zaślepki - i byłoby gdzie umocować klapkę w momencie gdy kabel jest wpięty do gniazda. A w ogóle to najfajniejsze byłoby uszczelniane gniazdko ;-)

Skocz do: