diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
studentmibm, nie przesadzaj...
smieszy mnie robienie tragedii narodowych /swiatowych bo ktos zmarl albo autobus sie przewrocil...
zaluje czlowieka bo tworzyl naprawde dobra muzyke ale ton niektorych mediow jest az smieszny - tak naprawde znalezli kolejna maszynke do zrobienia kasy

Mrówka  Dołączyła: 28 Lip 2008
ja jestem małe, wszak niecałe 18 lat. tak czy owak, na moje wczesne lata jego muzyka też przypadła. i w sumie nie wiem, czy jest mi smutno - raczej po prostu tego nie czuję, czytam, że ten człowiek nie żyje, a cały czas żyłam w przeświadczeniu, że tacy ludzie są nieśmiertelni.
powtórzę się, że niewątpliwie coś w muzyce się skończyło. nie wiadomo, jakiej muzyki będziemy słuchać, czy cięższych czy lżejszych brzmień, raczej każdy z nas musi przyznać, że Michael Jackson był geniuszem muzycznym i tanecznym.
muzyka zostanie zawsze.

Cytat

tyaaa. tak szczerze, to moim skromnym zdaniem takie traktowanie śmierci piosenkarza jak jakiejś wielkiej tragedii jest bardzo, ale to bardzo dziwne.

tak samo jak robienie z siebie niewiadomo kogo. ale zawsze znajdą się ludzie, którzy przeginają w obydwie strony, tyle.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
teh4esz, w wielu sprawach można się z Tobą zgodzić, ale robienie sobie kawałów z czyjejkolwiek śmierci, zwłaszcza w dzień po niej, jest jak na mój gust wysoce niesmaczne. Niezależnie od tego, czy chodzi o króla popu, profesora, panią ze sklepu czy pijaczka spod bloku.

Crow  Dołączył: 08 Paź 2008
Mi się nadal wydaje, że to jakiś głupi żart i jutro już wszystko będzie po staremu. Obejrzałem sobie dziś dwa jego koncerty i nadal w to nie mogę uwierzyć :cry:

ubeuszek  Dołączył: 03 Cze 2008
Jakby bokononiści powiedzieli, zdarza się.

Wahhim  Dołączył: 28 Maj 2008
Przykre jest to, że ten, który dzisiaj zapala wirtualne świeczki na wszystkich możliwych forach i portalach, jeszcze wczoraj nie doceniał geniuszu Jacksona. Bo on żył.

Poznajemy ludzi dopiero, kiedy odejdą.

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
wolny wniosek
Oftopując od wątku, ale tylko trochę, wnoszę by utworzyć dział w hyde parku pt. odeszli. Tam będzie dobre miejsce na anonse o śmierci czy rocznicach śmierci, tak fotografów jak i ludzi innych profesji.
Już parę anonsów było, raz że będzie je łatwiej znaleźć, a dwa, że wątki radosne nie będą się mieszały z grobowymi.

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
Wahhim napisał/a:
jeszcze wczoraj nie doceniał geniuszu Jacksona. Bo on żył.
nie zapaliłem ani jednej świeczki ale dopiero dzisiaj przesłuchałem parę jego utworów. I tak bywa.

fotostopowicz  Dołączył: 06 Lut 2009
dzerry napisał/a:
Thriller, Bad, Dangerous - cokolwiek by nie powiedziec, niezaleznie od gustow, pogladow i opini o czlowieku, to te trzy plyty to arcydziela. Chyba tylko the Beatles potrafili utrzymac taki poziom na swoich plytach. Zadna z tych plyt, sluchana dzisiaj, nie traci myszka, nie wywoluje ironicznego usmiechu. Genialne wyprodukowane jeszcze lepsze kompozycje. Cholerna szkoda...

dzerry absolutnie się z Toba zgadzam, choć nie byłem jego fanem ani zagorzałem słuchaczem to utwory z tych płyt zawsze gdzies się słyszało

void  Dołączył: 02 Mar 2009
A dajcie spokój...
Od młodych lat go znam. Zawsze lubiałem wracać do niektórych kawałków co czas jakiś.
A teraz ... hmm jakoś już nie będą mnie tak one cieszyć ponieważ będą przypominać, że odszedł.

tak jak Mrówka, myślałem

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
diplodok napisał/a:
studentmibm, nie przesadzaj...
smieszy mnie robienie tragedii narodowych /swiatowych bo ktos zmarl albo autobus sie przewrocil...
zaluje czlowieka bo tworzyl naprawde dobra muzyke ale ton niektorych mediow jest az smieszny - tak naprawde znalezli kolejna maszynke do zrobienia kasy

Wolę medialną żałobę narodową / światową niż oficjalną żałobę narodową ogłaszaną przez nam panujących po śmierci kogoś kto był mi zupełnie obojętny. Ot co.

MvA  Dołączył: 29 Kwi 2006
i juz sie zaczynaja polskointernetowe dyskusje. jak kogos nie rusza ze jackson (albo ktokolwiek inny) odszedl to po prsotu niech nie pisze w takich watkach i nie zabrania komus sie smucic...

wybaczcie OT.

ps. szkoda, chcialem chociaz raz zobaczyc go na zywo. okazji juz miec nie bede

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Nie zapaliłem żadnej świeczki, ani wirtualnej ani prawdziwej. Mam za to chyba wszystkie jego nagrania, może kilka najnowszych nie.
Michael Jackson nie był ani nie jest dla mnie bóstwem, ale jest i na zawsze pozostanie wielkim muzykiem. Takim, którego styl rozpoznaje się niezależnie czy zna się jego utwór czy nie. Takim, który jest kopiowany/przerabiany/naśladowany na różne sposoby.
Nie jest jedynym takim artystą.

Jest mi smutno z powodu jego śmierci. :-( Ale tak samo żałuje, że przez ostatnią dekadę tak bardzo się zmienił. Bad, Thriller, Dangerous to są wspaniałe dzieła muzyki.

marlonka  Dołączyła: 26 Kwi 2009
I podkreślam fakt iż na żywo śpiewał własnym gardłem a nie jak większość artystów dziś z playback-u!!!

adapter  Dołączył: 02 Mar 2007
Też się wybierałem na koncert w Londynie i lipa.
Umarł kolejny Król po Elvisie.
No i 750 mln egzemplarzy płyt na świecie - Thriller - 107 mln sprzedanych płyt ... masakra.

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
Wiele ludzi ginie na drogach w każdy dzień i co? A no nic... stanowią jedynie dane statystyczne, bo nie są gwiazdami rocka, popu czy tam serialu "M jak Mściwość".
Śmierć to bardzo delikatna sprawa, dlatego zachowajmy umiar w tej kwestii.

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
umarł bezprecedensowy arcymistrz nowoczesnej muzyki pop , który praktycznie od czasów dzieciństwa był non stop na topie z każdym nowym kawałkiem ( 30 czy 40 lat ) . Dzisiaj gdy praktycznie co sezon mamy nowe inne tandetne gwiazdy ( bez talentu i pomysłów ) , Jackson zostanie królem . Osobiście dla mnie jego odejście jest to dramat , Majkel będzie niezastąpiony .

kilka jego arcydzieł
http://www.youtube.com/watch?v=ArLbdZWQQHk - billie jean
http://www.youtube.com/watch?v=ZkGOiS75Lwk - Beat It
http://www.youtube.com/wa...feature=related - They Don't Care About Us

wpisujemy jego kawałki !

PS Majkel był BOGIEM ! ! ! ! :D

[ Dodano: 2009-06-26, 23:26 ]
PS 2 . szkoda że szoł biznes go nam zmarnował :(

sculptor  Dołączył: 20 Maj 2008
pikolo napisał/a:
PS Majkel był BOGIEM ! ! ! ! :D

Ciekawe czyim. Na pewno nie moim... :evilsmile:

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
to taka przenośnia literacka :idea:

Ps , jeszcze jeden jego mega hit - http://www.youtube.com/wa...feature=related :D

aldek  Dołączył: 13 Paź 2006
Za szkolne dyskoteki w połowie lat 80. Za winylową jeszcze płytę „Fryler”, którą puszczaliśmy na cały regulator u syna producenta damskich torebek, bo jedyny w miasteczku miał altusy 140 na żwawym wzmaku, no i za to, że nasze pierwsze dziewczyny go ubóstwiały, a my ubóstwialiśmy nasze pierwsze dziewczyny – na zawsze Jackson pozostanie w pamięci.
Dzisiaj w TVN24 cały dzień wysłuchiwałem jakiegoś straszliwego gęgania, że miałkie, że zobaczymy za 150 lat, że pedofil, że chłam, obciach, nie róbmy histerii i inne takie bełełełe.
A Jackson po prostu był, po Elvisie, królem. Ostatnim władcą popu. Następcy brak, dziś się wszystko rozsypało, tysiące kapel, kapelek, gwiazdek, świecidełek... Może i tak jest lepiej, ale, do diabła, król to król. I już.

Skocz do: