Berrt  Dołączył: 20 Cze 2009
[Berrt] Pierwsze fotki na forum
Witam,
Czas pokazać coś od siebie. Niestaty narazie tylko jedna bo z czasem i pogodą kiepsko.
Fotka z puszki jedynie na B/W przerobiona z racji raczkowania w PS.
1 GX20 + 17-55 kit

jungli
[Usunięty]
Berrt,

Ale jajo:)

pozdroofka dla ziomka z 3city!

Jest nas wiecej coraz, Pentaxow!:)

hej :-D

jungli napisał/a:
Berrt,

Ale jajo:)

pozdroofka dla ziomka z 3city!

Jest nas wiecej coraz, Pentaxow!:)

hej :-D

A dzięki. To może by tak jakiś plenerek zorganizować co by sie poznać osobiście?
Pozdrawiam również i czekam na krytyke ;)

[ Dodano: 2009-07-02, 01:38 ]
No to teraz coś z dysku:
2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Wszystkie powyższe robione Fuji FinePix S5600 prosto z puszki.

[ Dodano: 2009-07-02, 15:42 ]
Przepraszam że post pod postem, ale od 2 dni nikt nie zajrzał, a mnie zależy na jak najbardziej fachowych ocenach :)

MichalR
[Usunięty]
No niestety nie powalily mnie Twoje zdjecia, generalnie leza kompozycyjnie a jak nie kompozycja to kolory znow jakies malo wyraziste i wyblakle. Mysle ze na poczatek powinienes poczytac co ludzie pisza w tych dwoch materiach, poogladac prace innych itp. Standardowe rady rzeklbym:)

Pozdrawiam

MichalR napisał/a:
generalnie leza kompozycyjnie a jak nie kompozycja to kolory znow jakies malo wyraziste i wyblakle.

Dzięki bardzo za rade.
Co do kolorów to jedyne wytłumaczenie to takie że nie były obrabiane w żadnym programie graficznym.

MichalR
[Usunięty]
A robisz w RAW'ach czy JPG? Ja generalnie polecam RAWy, naprawde mozna w procesie 'wolania' wiele wyciagnac ze zdjecia.

pozdrawiam,

Do tej pory tylko jpg, ale planuję rozpocząć zabawę z RAW. Dopiero także zacząłem sie bawić PS więc postaram się następne zdjęcia już wrzucić z nowego aparatu po wywołaniu z RAW.

MichalR
[Usunięty]
Poziomy, kontrast i jasnosc (brightness i gamma) - od tego bym zaczal - te trzy opcje ratuja wiele zdjec.

pozdrawiam

Dzięki za rade. Teraz powalczę i jak coś ciekawego mi się uda zrobić to wstawię.

Pozdrawiam
Bartek

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Dla mnie 10 rewelacyjna. :-)

Dzięki wielkie Meggido :)

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Jak na pierwszy raz to hmmm.........no może być,następnym razem przesiej przez gęściejsze sito pozycje do oceny(5,6,7 praktycznie ten sam motyw===>no GO.zadziałała,ale co dalej.Z dotychczasowych,które wstawiłeś to tak naprawdę mnie zainteresował nr.10.Powiedz,ale tak szczerze:linia horyzontu,pan i spadochron(jakoś się to pewnie inaczej nazywa)są w kadrze akurat w tym miejscu przez przypadek czy.........No właśnie.Chętnie usłyszę Twoją odpowiedź.

andrzejb napisał/a:
JPowiedz,ale tak szczerze:linia horyzontu,pan i spadochron(jakoś się to pewnie inaczej nazywa)są w kadrze akurat w tym miejscu przez przypadek czy.........No właśnie.Chętnie usłyszę Twoją odpowiedź.

Hehe - no akurat to był zamierzony efekt - chciałem aby było w złotych punktach. Następnym razem faktycznie dokładniej przesieje.

suczong  Dołączył: 26 Paź 2008
Ogólnie foki w porządku, ale 10 miażdży suty :evilsmile:

Dzięki suczong
Proszę o więcej konstruktywnej krytyki ;-)

White  Dołączył: 31 Paź 2008
9 i 10 są interesujące :-B

Dzięki za opinie.
Dla wszystkich :-B

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
a więc:
2. do rodzinnego albumu;
3. za wąsko mz gdyby jeden z elementów był ostry np. samolot fotka byłaby ciekawsza, w tym przypadku chyba wszystko jest poza ostrością, no i trafiło się chyba za ostre światło;
5. za szeroko, szkoda uciętych elementów rośliny, mz zabrakło ciekawego oświetlenia;
6. podobnie jak wyżej;
7. jak już chciałeś to trzeba było przesunąć roślinę w prawo, i wtedy w kadrze zmieściłaby się cała ta mała część;
8. zbyt wąsko, najlepiej w poziomie;
10. najlepsza z całej serii;
11. ciasno;
ogólne fotki mało przemyślane kadrowo;
ale to jest tylko moje zdanie i nie trzeba się z nim zgadzać;

12

13

14

White  Dołączył: 31 Paź 2008
Ostatnich trzech nie widać :shock:

Skocz do: