dzerry napisał/a:tez czujesz sie dyskryminowany?
j+ napisał/a:piwo szybciej pomaga się zregenerować organizmowi
j+ napisał/a:na kamienie nerkowe jest dobre, bo moczopędne
j+ napisał/a:Na jakie przypadłości lekarz poleci palenie papierosów?
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Wiedzy powiadasz, no to pogadajmy o liczbach i skali zjawiska. Porównaj proszę roczne wydobycie ropy naftowej z roczną produkcją suchej masy tytoniowej. Jak tylko uda Ci się zdobyć te liczby, to ja szybciutko z grubsza oszacuję ile to dwutlenku węgla powstaje z obydwu tych źródeł, a wtedy zobaczysz jaka jest proporcja i wtedy też być może uznasz nagonkę na palaczy pod sztandarami ekologii lub zdrowia za histerię, bo to najpoważniejsze zagrożenie jest gdzie indziej i bynajmniej nie niweluje go fakt, że samochody nie jeżdżą po mieszkaniu.paweł p napisał/a:Gadanie, że bierne palenie to tylko histeria mediów, IMHO świadczy o braku wiedzy. Sorry.
K 1 II, KP i od 8 do 300
ME-S, ME-F, Mz-5n, Z-1p
arekc2000 napisał/a:Jeśli idę do knajpy z niepalącym towarzystwem, wybieramy taką dla niepalących i nie palę w niej. To przecież normalne.
Ale gdy idę z kumplem na wódkę i obaj lubimy przy tym palić, to wybieramy taką, w której palić można.
fotografia Cieszyn - blog
zdjęcia ślubne Cieszyn, Bielsko, Żywiec, Śląsk
New gear: Nikon D300s + kilka słoików
Ja jestem bardzo ciekawa, gdzie są te knajpy dla niepalących w Warszawie, bo jeszcze do takiej nie trafiłam.marlonka napisał/a:Ale Ty mieszkasz w Warszawie i masz wybór
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
Kochany, i tu jest właśnie ta różnica - na ropę wpływu nie masz, ale dmuchać nie musisz. I dlatego też uważam, że nagonka na palaczy to temat zastępczy, bo prawdziwy problem jest gdzie indziej, ale to już inna sprawa, której lepiej nie porszać, bo szybko dojdziemy do wypowiedzi światopoglądowych, a te na forum są zakazane (i słusznie).paweł p napisał/a:na spalanie tej ropy naftowej wpływu za dużego nie mam, ale dmuchać komuś w nos dymem papierosowym nie muszę, tym bardziej, że znam jego szkodliwość, a on akurat sobie tego nie życzy.
Iza napisał/a:Ja jestem bardzo ciekawa, gdzie są te knajpy dla niepalących w Warszawie, bo jeszcze do takiej nie trafiłam.marlonka napisał/a:Ale Ty mieszkasz w Warszawie i masz wybór
K 1 II, KP i od 8 do 300
ME-S, ME-F, Mz-5n, Z-1p
Jestem za, jeśli chodzi o , to można mnie zastać na giełdzie w Stodole niemal w każdą niedzielę. Nie ukrywam, że chętnie bym Cię ujrzał, przy . Wtedy tak jakoś łatwiej się rozprawia się o sprawach tego światapaweł p napisał/a:Dobra dajmy już spokój
To taki tam zwrot grzecznościowy, bez podtekstów, w moim pokoleniu to rzecz naturalna, ale przyznaję, że teraz może to być odbierane dwuznacznie Niestety, znowu przemożny wpływ mediów Chyba dawno nie było prawdziwej wojny i świat zatracił już poczucie tego, co tak naprawdę jest, albo może być prawdziwym nieszczęściem.paweł p napisał/a:a i jaki ja tam Kochany
armar napisał/a:Mogę prosić Niemego - twórcę wątku o dodanie w pierwszej swojej wiadomości linków, które rozjaśnią nieco temat papierosów?
http://www.youtube.com/watch?v=W1Jwc-bhA-E
http://www.youtube.com/watch?v=h4UyGN11Bqo
Z góry dziękuję
dzerry napisał/a:Pokaz mi chociaz jedna fajna knajpe dla niepalacych.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Zdano napisał/a:Irytuje mnie tylko moda na walkę z papierosem bo to jest największe zło, a to że idąc przez każde polskie miasto i potykając się co 10m o ogródki z piwem to już jest w porządku.
bEEf napisał/a:Bar Anna, Łódź.
Pozdrawiam
Arti
arekc2000 napisał/a:Jawohl.
arekc2000 napisał/a:Wtedy właścieciel knajpy (wedle własnej, choć błędnej według Ciebie oceny) poniósłby stratę - spadłaby liczba klientów. Bo chyba właśnie dlatego tak mało jest knajp z zakazem palenia.
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
teta napisał/a:można mnie zastać na giełdzie w Stodole niemal w każdą niedzielę. Nie ukrywam, że chętnie bym Cię ujrzał, przy
K 1 II, KP i od 8 do 300
ME-S, ME-F, Mz-5n, Z-1p
teta napisał/a:ale wyjaw mi proszę, czy chodzi Ci o te knajpy dla palaczy, czy też o te, w których palić nie wolno?
fotografia Cieszyn - blog
zdjęcia ślubne Cieszyn, Bielsko, Żywiec, Śląsk
New gear: Nikon D300s + kilka słoików
Arti napisał/a:Kurde, palcie sobie te swoje świństwa, w głebokim poważaniu mam to gdzie i jakie choróbska sobie pielęgnujecie, ale nie zmuszajcie mnie do wdychania tego smrodu. Do przesiąkania nim, ja nie znajduję przyjemności w truciu się i już. Mi nie smakuje obiad w restauracji w chmurze dymu, nie lubię jak mi w domu śmierdzi, bo przecież żona w domu nie pozwala, to koleś mi na klatce palił, ale on był super w porządku, uchylił okienko nawet...
Dla mnie to dość jasne Twoja wolność kończy się tam, gdzie ograniczasz moją. Ja mam prawo do życia bez dymu. Koniec kropka. Chcesz palić, pal, ale tak, żebym ja na tym nie cierpiał.
Pozdrawiam
kwantus
-----------
K200D+grip, DA 18-55 AL II + DA 50-200 ED + SMC A 50/1,7 + Samyang 10mm/2,8 ED AS NCS CS +Pentax smc DA 35 mm f/2.4 AL + Soligor C/D 70-210/3,5 Macro | M42--> Helios 44-M-4 58//2| Metz 58 AF-1
Zdano napisał/a:Ciekawe, że krzyczycie o szkodliwości palenia, zakazy, sankcje, ale o szkodliwości alkoholu, a w szczególności piwa od którego się zaczyna jakoś cicho
A może piwo to lekarstwo?
D80; 50mm/1.4D; DX18-135