Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
Jak na strychu: jakieś puszki, parę słoików i trochę innego badziewia.
A w kącie album z jakimiś fotkami
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Anno napisał/a:Bo mojej muzyki w takich miejscach nie mają
Opery? W całości? W konkretnych wykonaniach? Znajdź mi takie miejsce, a zbuduję ci pomnikbEEf napisał/a:Jak nie tu, to w innym podobnym miejscu
bEEf napisał/a:Mnie wystarcza www.emusic.com.
Anno napisał/a:Opery? W całości? W konkretnych wykonaniach? Znajdź mi takie miejsce, a zbuduję ci pomnik
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
Anno napisał/a:niektórych rzeczy nigdy nie wydano na płytach, choć były zarejestrowane na potrzeby transmisji. "Obejście się bez" jakoś nieszczególnie mi odpowiada. Pozostaje "ściąganie" albo kupowanie "półlegalnych" nagrań amatorskich. A wolałabym kupować normalnie w sklepie
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Zupełnie jak z pleśniakami.bEEf napisał/a:To jednak trochę voodoo z tym kawałkiem plastiku
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:Zupełnie jak z pleśniakami.
Przy gorszym sprzęcie może nie odróżnisz mp3 od treści nieskompresowanej stratnie ... ale na lepszym sprzęcie słychać jak dźwięki się rozmywają , zaburza się przestrzeń ... po prostu jest jakościowo gorzej.bEEf napisał/a:Mnie wystarcza www.emusic.com. Tanio i na legalu. Odzwyczaiłem się od nośnika, w sumie bezboleśnie. To jednak trochę voodoo z tym kawałkiem plastiku
Anno napisał/a:Wtedy pozostaje liczyć na altruistów, którzy takie perełki kroją, pakują w zipy i umieszczają na Rapidshare
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
gezeb napisał/a:Kolejny " pomysłodawca "
CytatW udzielonym niedawno serwisowi ZDNet Asia wywiadzie Jewgienij Kasperski, współzałożyciel firmy Kaspersky Lab, opowiedział o swoim pomyśle...
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
Kuzyn Mygosi napisał/a:Przy gorszym sprzęcie może nie odróżnisz mp3 od treści nieskompresowanej stratnie ... ale na lepszym sprzęcie słychać jak dźwięki się rozmywają , zaburza się przestrzeń ... po prostu jest jakościowo gorzej.
Trochę się rospędzasz. Moja Asus Xonar DX nie wprowadza słyszalnych zniekształceń, chociaż wbudowane badziewie to robiło.bEEf napisał/a:Jeśli odtwarzasz na tym samym (karta w kompie), to ona sama wprowadza zdecydowanie bardziej słyszalne artefakty niż kompresja.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
nie ma mnie w internecie
A Ja też sprawdziłem w ślepym teście ABX (wtyczka z foobar2000) i odróżniam mp3 (nawet z dosyć wysokim bitrate) od nieskompresowanego stratnie źródła. Co do karty dźwiękowej - nie wiem o czym mówisz ... karta pracuje w trybie bitperfect (brak zmiany danych w torze odtwarzania ... mógłbym nawet list przesłać poprzez SPDIF :] )bEEf napisał/a:Kuzyn Mygosi napisał/a:Przy gorszym sprzęcie może nie odróżnisz mp3 od treści nieskompresowanej stratnie ... ale na lepszym sprzęcie słychać jak dźwięki się rozmywają , zaburza się przestrzeń ... po prostu jest jakościowo gorzej.
Zdecydowanie jest to bardziej kwestia źródła niż kompresji. Jeśli odtwarzasz na tym samym (karta w kompie), to ona sama wprowadza zdecydowanie bardziej słyszalne artefakty niż kompresja. Na e-music większość materiału jest kodowana dobrym kodekiem z VBR-em 192-320kbps (coś koło tego). Wiem, że nawet słuchając w maksymalnym skupieniu na dobrych słuchawkach w ślepym teście nie odróżnię. Wiem, bo próbowałem. Przynajmniej nie teoretyzuję, tylko sprawdziłem
Kuzyn Mygosi napisał/a:Co do karty dźwiękowej - nie wiem o czym mówisz ... karta pracuje w trybie bitperfect (brak zmiany danych w torze odtwarzania ... mógłbym nawet list przesłać poprzez SPDIF :] )
K10D + Tamron 17-50mm F2.8 IF + Sigma 105mm f2.8 EX DG Macro + Pentax 18-55 3,5-5,6 AL + Metz 48 AF-1
www.morawiec.info Fotografia Zbliżeniowa