Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
perl napisał/a:
chyba MV i ME Super

Możesz niestety mieć rację, patrząc na korbki to jest różnica. Inaczej rozwiązali mocowanie ale może teta coś z tego złoży.

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
teta dzięki. Do tego punktu, jeśli myślimy o tym samym, to mam jakieś 50m od tylnego wyjścia z biura :) Ale co - sama nie dam rady?? :shock:

Iza zapraszam. Przecież ja zawsze jestem gościnna, tylko zazwyczaj nie odbieram i nie otwieram :evilsmile:

Zdano --> PW.

Tak BTW, urwało się to, co zaznaczył gezeb. Na aparacie zostało kółko z dziurką, w środku ta część, która powinna pójść do góry i o ile widzę dobrze, to gwintowana.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Możliwe jest że tylko się korbka odkręciła razem z ośką i wystarczy po otwarciu ją przykręcić.

Próbowałam. Jakoś nie idzie. Może w weekend pójdzie.

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
vesper, Głowa do góry ;-) na pewno dasz radę. Nie wiem czy poprzednio wyraziłem się jasno, ale mnie w rękach też została korbka, zatrzaśnięty korpus i coś tam w środku, co się kolebało. Myślę, że masz podobny problem. Nie sądzę abyś była w stanie ukręcić jakiś jednolity element (tzn. nie skręcany gwintami) bez użycia imadła i zapierania się o ścianę :-D Jeśli chodzi o próby weekendowe: gdybyś nie chciała być zupełnie sama w tej szczególnej chwili, to chyba wiesz gdzie mnie można w niedzielę najłatwiej znaleźć :-D :-B

Fenk ju. Ajl fink ebałt it. :-D

[ Dodano: 2009-07-21, 18:38 ]
Rychło w czas, wiem, ale spieszę powiadomić, że aparat został naprawiony w lutym w Wetlinie przy pomocy Piotra i Grażyny Ostrowskich oraz nalewki z tarniny :mrgreen:

Jednakowoż coś chyba szczęścia nie mam, bo znowu problem. Tym razem nie działa światłomierz, tak nagle mu się odwidziało wypełniać swoją powinność. Permanentnie w każdym trybie świeci się w wyświetlaczu kolorowa kropka przy M, prawie cały czas świecą się na czerwono światełka alaramujące prze- i niedoświetlenie i błąka się pomarańczowa kropka na drabince czasów. Dodam, że próby ustawiania czasu w trybie M są psu na budę. Owszem, coś tam się zmienia, ale w kompletnie idiotyczny sposób, a jak już coś dobierze, to stwierdzam, że mój aparat jest bardziej kreatywny ode mnie.
tref powiedział, że może baterie zdychają. To dałam mu świeże papu (aparatu nie trefu). Olał mnie i robi swoje. Poproszę odpowiedzi w stylu: co zrobić, aby twój aparat nie był anarchistą. Albo informację, gdzie w tym brzydkim mieście stołecznym mogą mi to wyrychtować. Gracias.

[ Dodano: 2009-07-21, 18:39 ]
Podbijam, bo mi się zedytował zamiast napisać nowy.

teta  Dołączył: 28 Kwi 2006
Poproszę odpowiedzi w stylu: co zrobić, aby twój aparat nie był anarchistą. Albo informację, gdzie w tym brzydkim mieście stołecznym mogą mi to wyrychtować. Gracias. [/quote]vesper, Kochana, juzem przecież kiedyś napisał, że tam z tyłu gdzie pracujesz. Gdyby to nie pomogło, to mam dla Ciebie ME-s (póki co sprawny).

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
vesper, a sprawdzałaś czy pomimo świrowania wskazań, zdjęcia są naświetlone prawidłowo? Mnie tak świruje SuperProgram, ale slajdy naświetlone mam prawidłowo ... miałem problem z pewnym cz-b negatywem, ale ostatnio zrobiłem rolkę testową i dałem do wywołania - jest ok. Baterie również wymieniałem i nie przyniosło pozytywnego rezultatu :roll:

teta napisał/a:
vesper, Kochana, juzem przecież kiedyś napisał, że tam z tyłu gdzie pracujesz. Gdyby to nie pomogło, to mam dla Ciebie ME-s (póki co sprawny).

O, widzisz. Dziękuję za obie informacje :)

sołtys, nie sprawdzałam. Rolka z przymusu testowa jest jeszcze w środku. Ale na moje ucho to nie bardzo, bo jak w pełnym słońcu od otworzenia migawki do klapnięcia upływa sekunda na asa 800, to chyba jednak jest niedobrze.

Skocz do: