Wychowalem sie na tym filmie Gdybys zdecydowal sie na smieci, to ja bym bardzo chetnie ten material przygarnal. Pamietaj, ze to jest film bez kasetki - nie otwieraj go przy swietle. Zanim zalozysz go do aparatu, musisz go wladowac do kasetki, a moze i nawet, tego nie jestem na 100% pewien, nakrecic na do szpulke. Ja bym zrobil bracketing na kilku klatkach i wywolal pasek w jakims klasycznym wywolywaczu. Moze byc zadymiony, ale na pewno cos bedzie.Ma7ik napisał/a:Można z tego zrobić jakiś użytek czy raczej do śmieci?
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Ma7ik, sorry, ale nic sie nie nauczysz. Nie bedziesz mial pojecia co robisz zle. Na nauke polecam jakas Fome albo lepiej jakiegos Ilforda Pana.Ma7ik napisał/a:planuje zużyć (zmarnować) te filmy 'na naukę'
pozdrawiam,
dzerrry
Ma7ik napisał/a:Ludzie trzymają po lodówkach a tam raczej wilgoć jest
Tak, tylko, ze filmy sa w plastikowych pudelkach, ktore skutecznie odcinaja dostep wilgoci. Tu masz tylko papierek, ktory wilgosc jeszcze utrzymuje. Moze byc wyzarta emulsja.Ma7ik napisał/a:ale czy wilgoć dyskwalifikuje taki film? Ludzie trzymają po lodówkach a tam raczej wilgoć jest
Kurde, tyle go zrobilem a tej metody nie znalem. Nie porwie sie przy wyciaganiu? A ktory byl bez szpulki? Tez foto 65, tyle, ze chyba w niebieskim pudelku.plwk napisał/a:Jest na szpulce, owinięty czarnym papierem. Można na swietle włożyć do kasetki i po zamknięciu wyciągnąć papier.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Nie porwie sie przy wyciaganiu?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.