asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
michas1975 napisał/a:
mam pytanie-bo znalazłem stronę aster-foto ok. ale cennik pentax nie działa czy macie może od niego jakiś cennik?

nie ma cennika. Musisz dzwonić albo napisać do Piotra z Astera i spytać się o cenę towaru.

michas1975  Dołączył: 13 Wrz 2006
a jak z dostępnością obiektywów.??począwszy od FA

pape  Dołączył: 11 Lis 2006
michas1975 napisał/a:
a jak z dostępnością obiektywów.??począwszy od FA

Jak pisał asklop najlepiej zadzwoń do Piotra.

ciężko mi jest coś powiedzieć. zajdź na Allegro, tam Aster wystawia trochę sprzętu do Pentaxa. A więc na pewno to mają na stanie. W dziale giełda Piotr pisał, że ma 80-200/2,8 jeszcze, ale cena zaporowa. Pewnie ma coś jeszcze, ale lepiej zadzwoń.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
michas1975, -precyzowac trzeba bo takie pytanie ..... :evil:

sorry jestem zdesperowany bo nie mam dobrego obiektywu tylko kitowy 18-55 z k100d więc wybaczcie moje desperackie pytania.ale cały czas zastanaiwam się żeby coś ściągnąć z japonii ale trochę sie obawiam-może ktoś z was miał już jakieś przejścia to wysłucham co i jak robić żeby zamówić było wszytsko ok i nie zapłacić za opłaty lotniskowe w Polsce:)

michas1975 a co masz do kita. Całkiem niezły za tą cenę. Przetrzymaj go trochę, pozbieraj kaskę i kup sobie 16-50/2,8 za parę miesięcy.

no wlasnie a jak bedzie z kompatybilnoisci z k100 tego 16-50/2.8-chodzi mi o to czy wszytskie jego opcje będą działały na k100d?czy też jednak czegoś nie będzie?

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
michas1975, o czym mówisz? Wszystko będzie działało i nawet będzie w nim więcej niż masz, bo SDM także.

co do zbierania to jakoś dozbieram jak trocheę paska zacisnę no problem tymbardziej ze po kilku miesiacac stanieja troche.natomiast napewno nie wytrzymam zeby czegos nei kupić.Mam ożyczony teraz FA 50mm 1.4 i jest naprawde niezły.Ja będe jechal do Wieliczki to by sie taki przydał.Tak więc dopóki nei kupię to narazie zostaje mi tylko działać na pożyczonym ale to nei to samo.Swoje to swoje..

[ Dodano: 2007-03-18, 00:22 ]
odnośnie właśnie tego wszystkiego mi chodziło.jeżeli tak to naprawde super..takze napewno taki obiektywik zapodam więc teraz myślę że trxzeb sprzedać kita i tyle..moż e ktoś chce kupić:)

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Są jakieś przewidywania, ile ten 16-50 będzie kosztował? I będzie jakiś jego odpowiednik bez USM? Jesli gdzieś było, to nie bijcie, tylko linką zarzućcie ;-) A pytam, bo może zamiast w szerokie jasne stałki się ładować, pociułać trochę i to cudo kupić...

michas1975 napisał/a:
tymbardziej ze po kilku miesiacac stanieja troche.

nie liczył bym za bardzo na to. Szkła to nie puszka, nie stanieją szybko. Firma ich nie zmienia tak często jak korpusów.

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
bEEf napisał/a:
Są jakieś przewidywania, ile ten 16-50 będzie kosztował?

Właściwie to nie przewidywania tylko konkretna cena za jaką możesz kupić http://www.adorama.com/PX1650AFD.html

oki może narazie za wczesnie na takie tematy odnośnie nowości no chyba że ktos z 3 osób dziś trafił szóstkę to zapewne i nasz może uraczy jakimś przezentem:)
a co możecie powiedzieć o tym obiketywie z astera:
http://www.allegro.pl/ite...olska_gwar.html
czy ktoś może go ma i może mi przesłac jakies fotki z niego w oryginale..??

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
bEEf napisał/a:
I będzie jakiś jego odpowiednik bez USM?

A po co CI wersja bez USM? Śrubokręt nie da rady tego napędzić?
Przecież za dwa lata zmienisz puszkę i nowa już na 100% będzie miała napęd UMS.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
matb, a tak zapytałem z nadzieją (nikłą, ale zawsze), że jakaś tańsza wersja by to była... Bo teraz widzę (dzięki, Zdano), że to 2.5 koła jak nic - no to trochę pociułam :-/ No ale za takie szkło w sumie bym się zdziwił, jeśli by chcieli mniej. Chyba jednak stwierdzam, że manualna jasna 28-ka mi się badzo podoba :-)

bEEf napisał/a:
2.5 koła jak nic - no to trochę pociułam

nie ma lekko. Jeżeli taki 16-45/4 kosztuje ponad 1,5 koła, to gwiazdka musi być droższa.

stempel  Dołączył: 11 Lut 2007
Przesyłam trzy zdjęcia zrobione DeeSem z DA21 Ltd. Nie wiem tylko czy dobrze przygotowałem załączniki?

no to czekamy, aż pojawią się nie jako załączniki.
Pozdrawiam
tref

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Szczerze mowiac, to nie wiem co te sample maja prezentowac. Walory szkla? Przy takich okropnych motywach? Przy takiej kompresji JPG-ow?

Bez sensu :-?

tomand  Dołączył: 17 Paź 2006
Po tym jak powiedziales ze beczkuje to wszedzie widze beczke, porazajaca jest moc perswazji. Ale fajna ksiazki masz, tylko polka sie chyba pod ich ciezarem ugina ;) A tak gwoli scislosci czy procz zamiany na jpg cos z tymi zdjeciami robiles? Wydaja sie niezbyt ostre, anyway dzieki bardzo za sample :)

Skocz do: