Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
ME Super, LX, K10D + trochę szkła
JN napisał/a:czyli kiedy można bedzie to kupic:>?
"Let your soul shine. / It's better than sunshine, / It's better than moonshine, / Damn sure better than rain."
Cudnie, fajnie i w pytę
Alek napisał/a:tylko 6mln dzis to jest dosc malo aczkolwiek wiele osob robi max 15x21
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:Hm...ja tam walę z 6mln 20x30 i odbitki są bardzo w porzadku.
Jak miałem Oly 4000( czyli 4mln), to 20x30 też się dało zrobić Problemem moze być, jak dosyć mocno kadrujesz, to wtedy gorzej. Ale taki rozmiar zdjatka to i tak nie oglada się pod lupą. No chyba, że ktoś jest onanistą pikseli
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
argawen napisał/a:Alek napisał/a:tylko 6mln dzis to jest dosc malo aczkolwiek wiele osob robi max 15x21
Hm...ja tam walę z 6mln 20x30 i odbitki są bardzo w porzadku. Jak miałem Oly 4000( czyli 4mln), to 20x30 też się dało zrobić Problemem moze być, jak dosyć mocno kadrujesz, to wtedy gorzej. Ale taki rozmiar zdjatka to i tak nie oglada się pod lupą. No chyba, że ktoś jest onanistą pikseli
Alek napisał/a:PS posylales gdzies te zdjecia z StoFen'em?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
Alek napisał/a:(...)tzn chodzi glownie o krajobraz wiec nie bardzo lubie interpolowac....stad zamysl juz na 10mln(...)
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Alek napisał/a:(...)tzn chodzi glownie o krajobraz wiec nie bardzo lubie interpolowac....stad zamysl juz na 10mln(...)
Myślę, że nie tylko w rozdzielczości jest problem. Jak się przypatrzysz na krajobrazy z cyfry (przynajmniej z DS-a) a szczególnie jakieś rośliny, choinki itp. w cieniu - szczegóły się zlewają. Obik w śłońcu jest OK. Chyba to kwestia softu w aparacie.
Wolałbym, żeby nie było tej różnicy pomiędzy szczegółami w jasnym i w ciemnym.
argawen napisał/a:Alek napisał/a:PS posylales gdzies te zdjecia z StoFen'em?
Jeszcze go nie dostałem . Mam nadzieje, ze dotrze w tym tygodniu.
Alek napisał/a:Jak C się sprawuje FA 300mm/4,5 na DS i DA 40mm ?Masz moze jakies RAW z nich?MOglbys podelsac na priva?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki