dan  Dołączył: 11 Sie 2006
Bez jaj - to nie sa sample. To wyglada jak z Mediona za 200 zl.

stempel  Dołączył: 11 Lut 2007
Hmm, no cóż wysłałem pliki w małej rozdzielczości, bo jak chciałem w większej to srewer mi to odrzucił. Nie wiem dlaczego preview wyglądają tak szkaradnie. Po powiększeniu (kliknięciu) wyglądają chyba lepiej. Może coś naknociłem? Zdjęcia nie są powalające tematycznie ale chodzi głównie o sprawę techniczną - jakość tego co mam na zdjęciu przy użyciu DA21. Przy ostrości nic nie ruszałem. Używałem tylko AF. Półka z książkami jest raczej mocna i nie bardzo ma ochotę się ugiąć.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
stempel, Wrzuć na Fotosik lub ImageShack

stempel  Dołączył: 11 Lut 2007
Dzięki, postaram się wkrótce wrzucić zdjęcia na któryś z podanych adresów.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
stempel napisał/a:
Po powiększeniu (kliknięciu) wyglądają chyba lepiej. Może coś naknociłem? Zdjęcia nie są powalające tematycznie ale chodzi głównie o sprawę techniczną - jakość tego co mam na zdjęciu przy użyciu DA21.

Po powiekszeniu maja normalne kolory.

Jesli chodzi o tematy, to sa dosc srednie do tego zeby pokazywac jakosc obiektywu.

Ale pomijajac temat - dales tak duza kompresje plikow, ze jakosci na tych zdjeciach kompletnie nie widac, i gdyby nie fakt, ze wiekszosc uzytkownikow forum wie jak wygladaja zdjecia z DSLRa + dobry obiektyw, to mogli by pomyslec, ze DA 21 ltd. to jakas maksymala lipa :-P

Wstawiam dla przykladu zdjecie z mojej cyfrowej maplki, ktore wyeksportowalem z Picasy z maksymalna jakoscia do pliku 700px:

Porownaj teraz jakosc do tych Twoich sampli.

Skocz do: