K100D + krótki kit + APO 70-300 + Metz 48
Contax 139Q + parę MLek
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
jungli napisał/a:A mozesz tez dostac pake do domku i kwit do zaplacenia na poczcie badz u tegoz listonosza...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
jungli napisał/a:Moze w Waszym regionie cosik inaczej jest ale u nas paczek UC nie zatrzymywalo, chyba, ze ewidentnie byl jakis walek i chodzilo o grubsza kase....
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
mdfan napisał/a:Mam kumpla w Szwajcarii. Tam to jest świetnie rozwiązane. Jego kompletnie nie interesują cła, VAT-y, sraty itd. Po prostu wszystkie podatki są doliczane automatycznie i płaci u listonosza przy odbiorze. Nie łazi i nie dzwoni po urzędach. Szkoda czasu. Jednak można prosto i łatwo, ale nie u nas.
Może nie standard, ale dość częsta praktyka. Teraz z tego co wiem, to kupującemu nie można wystawić negatywa, więc takie "polskie" czekanie z odwetowcem w rękawie w ogóle nie ma sensu, ale jeszcze wtedy, kiedy można było, komentarz od sprzedawcy tuż po wpłacie był czymś normalnym.siwyyy77 napisał/a:Ps. Jeszcze taka mała uwaga, komentarze na ebay'u czy to standart że tam (powiedzmy za granicą) pierwszy wystawia sprzedający... bo komentarz otrzymałem niespełna godzine po zapłaceniu paypal
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
mdfan napisał/a:Mam kumpla w Szwajcarii. Tam to jest świetnie rozwiązane. Jego kompletnie nie interesują cła, VAT-y, sraty itd. Po prostu wszystkie podatki są doliczane automatycznie i płaci u listonosza przy odbiorze. Nie łazi i nie dzwoni po urzędach. Szkoda czasu. Jednak można prosto i łatwo, ale nie u nas.
cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię