To już nie jest "ten sam" obiektyw. Inny jest kąt widzenia.MMM napisał/a:Wypstrykalem kilka zdjęć k200d i FF analogiem z podpietym tym samym obiektywem
denvi napisał/a:To już nie jest "ten sam" obiektyw. Inny jest kąt widzenia.MMM napisał/a:Wypstrykalem kilka zdjęć k200d i FF analogiem z podpietym tym samym obiektywem
15-35-70 ltd
Kąt inny, głębia ostrości inna. Ogólnie inaczej :)MMM napisał/a:Owszem ale optyka chyba porownywalna? ;)
No tak, tylko medium inne. Moim zdaniem plastykę zdjęcia czyni to wszystko, co odróżnia uzyskany efekt od tego co widziało "gołe" oko. Może to być światło, kolor, kąt widzenia, winieta, nieostrość, poruszenie, itp.MMM napisał/a:Owszem ale optyka chyba porownywalna? ;)
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
dany napisał/a:Słyszałem gdzieś że z plastyką jest jak z Yeti.
Wszyscy wiedzą o co chodzi,a nikt jej nie widział.
dany napisał/a:Ja narzekam że u mnie nie ma co fotografować.
xrog napisał/a:Zresztą, światło jest wszędzie.
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
Stałki są dobre bo są dobre i stałe.
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
xolox napisał/a:mała GO która powoli rozmywa tło
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
xrog napisał/a:u mnie piasek na zdjęciu wygląda tak różowawo trochę.
matth napisał/a:Można nawet zgadywać
Pioter napisał/a:wykształcono kilka pokoleń masowych odbiorców fotografii, dla których "ładne" zdjęcie musi być ostre i kontrastowe.