Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
GX-10 i troszke starocia
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
GX-10 i troszke starocia
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:Ajfon Srajfon
oraz
Obrazek
Przemekbelch napisał/a:kierdel, ja autentycznie nie ogarniam tego. Mógłbyś mi pomóc?
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:Daje to mozliwosc "odblokowywania" ciekawych opcji ktore sa niedostepne na dziewiczym iPhonie oraz instalowania przydatnych dodatkow - w zaleznosci od potrzeb uzytkownika.
Przemekbelch napisał/a:Ale też pisało, że trzeba coś tam odznaczać czy coś bo inaczej zablokuje telefon na jakąś sieć i jest pozamiatane, czy coś w tym stylu
Przemekbelch napisał/a:Aha, jeszcze jedno ;) kierdel, powiedz mi jak to jest z instalowaniem aplikacji. Czy to trzeba podłączyć iphone do kompa, odpalić ten cały market i ściągać, czy to bez kompa i leci z pakietu internetowego ?
Przemekbelch napisał/a:Przecież niektóre aplikacje to 80-100mb
Przemekbelch napisał/a:No i jak np. ściągnie się jakąś gre z neta na komputer, to jak ją później zaintalować na iphone ?
Przemekbelch napisał/a:To prawda, że iphone cały czas pobiera sobie coś z internetu i przez to lecą środki z konta? Czy po odblokowaniu ten problem już nie występuje?
CytatMógłbyś mi przybliżyć jakie to opcje?
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:Nie wiem o co chodzi, jak zapodasz linka albo zacytujesz to moze wyjasnie.
CytatA wczesniej byl zdejmowany simlock? Bo moze sie zaktualizowal do wersji 3.0.1 i juz nie jest bez simlocka.
kierdel napisał/a:
Mozna instalowac z kompa przez iTunes, mozna z pakietu internetowego, mozna z Wifi - jak masz bezprzewodowe w domu - to najwygodniejsze.
kierdel napisał/a:Aha i najwazniejsze - instalowanie softu innego niz Applowy jest niezgodne z licencja.
CytatCydia - aplikacja pozwalająca instalować inne aplikacje, których nie ma w AppStore. W Cydii znajdziemy programy firm trzecich, które nie znalazły się w oficjalnym sklepie Apple z różnych względów (ograniczenia SDK, regulaminu AppStore itp.). Cydia zawiera zbiór źródeł (repozytoria), z których to źródeł pobierane są aplikacje i instalowane na iPhonie. Cydia instalowana jest w procesie Jailbreak'a
CytatSa takie ogromne aplikacje na iPhone?
kierdel napisał/a:U mnie skubaniec cos tam wysylal. Oryginalnie (nie wiem jak jest teraz, bo chyba nie mam super najnowszego softu) w iPhone 3G nie mozna bylo wlaczyc/wylaczyc EDGE. Wiec iphone skrobal sobie pakieciki.
kierdel napisał/a:(w koncu da sie nagrac jakis film albo dowolna muze u dowolnego kumpla ktory ma WiFi a nie ma iTunes)
Przemekbelch napisał/a:Proszę bardzo
http://forum.myiphone.com...help-t5956.html
CytatWszystko działa znakomicie , zasięg 100 % wszystko śmiga jak nowe, dzięki chłopaki !!
Przemekbelch napisał/a:Niestety nie mam wifi w domu. No i tutaj nawiążę do
Przemekbelch napisał/a:Jakie to niesie za sobą konsekwencje? (poza utratą gwarancji?)
Np. ściągnąłem fajną gierę, ale nie applową. Czy przez iTunes w ogole uda mi się ją zainstalować? Czy tylko przez Cydie?
Przemekbelch napisał/a:Czy w sofcie 3.0.1 po wgraniu Jailbrake nadal będzie ściągał, czy trzeba wyłączać
GX-10 i troszke starocia
CytatMoim zdaniem iPhone dostaje skrzydel gdy jest zakupiony z pakietem internetowym. Wtedy sie nie szczypiesz z pakietami. Jezeli nie masz takiej opcji a iPhone ciagle nabija licznik to jednym ruchem wlaczasz/wylaczasz to kiedy ci jest potrzebne.
kierdel napisał/a:ylko nie rozumiem po cholere sciagac jakies mega wyczesane gierki na to. Najpowszechniejsza rozrywka na iPhone to sa proste gry logiczno zrecznosciowe. Do giercowania lepsze jest PSP, przeciez na iphone nie ma za bardzo nawet jak grac bo jest dotykowy, wiec sprawdza sie tylko do prostych w interfejsie aplikacji.
kierdel napisał/a:Chyba zostaje podlaczanie przez kompa. Zainwestuj w najbadziewniejszy routrer bezprzewodowy (jezeli masz internet z kabla internetowego to podlaczenie i zgranie wszystkiego jest bardzo proste).
Przemekbelch napisał/a:A naoglądałem się na youtube tylu fajnych filmików z grami na iphone, że chciałbym to po prostu wypróbować
Przemekbelch napisał/a:O routerze pomyśle, ale powiedz mi- jak podłączę iphone pod komp, to gdy odpale na nim market, czy tez po prostu przeglądarkę- zacznie używać mojego stałego łącza, czy nadal będzie korzystać z pakietu od operatora?
GX-10 i troszke starocia
kierdel napisał/a:A to przypadkiem nie byly gry z App Stora?
CytatWg mnie na 99% powinien smigac na stalym laczu. Potwierdze jak wyprobuje w domu.