szczypiorrr  Dołączył: 10 Sie 2007
piotrecius, w O9 jest ich 9 ale w 10 możesz już ich umieszczać na siatce od 4 do chyba 25 albo nawet 36. Mi niestety beta 3 wywalała zupełnie kompa. Co jakiś czas powodowała twarde restarty, nawet bez jakiegoś konkretnego działania. Wychodziłem z pokoju, wracałem, a tu czysty pulpit. Informatyk męczył kompa cały dzień, przeczyścił styki zasilacza i stwierdził, że jest ok, ale następnego dnia działo się to samo. Dopiero wyrzucenie 10b3 zlikwidowało problem. No nic, czekam do września na stabilną wersję.

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Ja już chyba jednak zostanę przy FF :-)

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
a ja chcialbym zeby mi w koncu Chrome zaczal dzialac...
bardzo mi sie ta przegladarka podoba bo jest maksymalnie minimalistyczna - w Firfoxie i IS nie uzywalem 99% przyciskow i polecen a chrome na tylko to co uzywam
niestety mam ciagle problemy...
np forum mi sie rozjezdza, zdjecia na stronach wyswietlaja sie np do polowy albo w dzikich kolorach, na youtube filmiki mi sie zawieszaja po ok minucie i nie da sie nic sciagnac bo jak sciagam pzez chrome to zawsze jest blad przy odpakowywaniu lub instalowaniu... musze sciagac w ff
nie mam juz sil szczegolnie ze na innych komputerach dzial wszystko OK :evil: :evil: :evil:

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
szczypiorrr napisał/a:
w O9 jest ich 9
Nieprawda, sam mam 12 (3x4) a dziewczyna 10 (2x5). Wystarczy w pliku speeddial.ini wpisać:
Cytat
[size]
ROWS=5
COLUMNS=5

i mamy 25 pól.

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
Maxthon o ile się nie mylę nadal oparty jest na starym IE 6, czyli zabezpieczenia przed robactwem żadne

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
cerfes, starałem się to wytłumaczyć już na pierwszej stronie :-x ale zauważyłem że dla niektórych do nie jest wystarczający powód, żeby z niego przestać korzystać :evil:

nowy Maxthon 3, który jest wciąż w produkcji, możliwe że będzie oparty na najnowszej wersji Tridenta (czyli mam nadzieję na IE 8) oraz alternatywnie na WebKicie (wtedy będziemy mogli mówić o w miarę porządnej przeglądarce)

Rafi  Dołączył: 25 Mar 2007
no nie jest
opiszon napisał/a:
cerfes, starałem się to wytłumaczyć już na pierwszej stronie :-x ale zauważyłem że dla niektórych do nie jest wystarczający powód, żeby z niego przestać korzystać :evil:

Należę do tych "niektórych". Od wersji MyIE2 ok. 0.6 (chyba) beta to dla mnie ciągle ulubiona i najwygodniejsza przeglądarka. Może bardziej przyzwyczajenie działa, ale ... ciągle głównie z niej korzystam. Z innych też, ale podstawową na Win jest dla mnie właśnie Mx. Pomimo tego, że już (częściowo) stracił swą przewagę nad IE.

"Zabezpieczenia przed robactwem żadne". Czytam to od lat i od lat żadengo robactwa nie miałem :mrgreen: To tak, jakby napisać, że komputer z czymś innym niż Trident się wirusów nie ima :-P

Pokuszę się nawet o coś takiego:
IE- dziś każdy ma "cyfrówkę"
FF - Canon
Opera - Nikon
Mx - Pentax - ;-)

Rafi napisał/a:
"Zabezpieczenia przed robactwem żadne". Czytam to od lat i od lat żadengo robactwa nie miałem :mrgreen: To tak, jakby napisać, że komputer z czymś innym niż Trident się wirusów nie ima :-P

ale to nawet nie chodzi o zabezpieczenia przed robactwem

to tak, jakbyś kupował nowego Poloneza Kombi w 2000 roku (jakoś tak zapremierował) i twierdził że masz nowoczesny samochód z super silnikiem
ani samochód nie był nowoczesny, ani silnik (zasadnicza konstrukcja z lat 60tych XX wieku)

tak samo przeglądarka - trochę paździerzu na kompletnie przestarzałym silniku, który nie zapewnia bezpieczeństwa, a już na pewno nie pozwala na prawidłowe wyświetlanie stron (chyba że pisane specjalnie dla IE 6 - co jest zmorą Internetu niestety)

przepraszam za porównanie motoryzacyjne, tak nielubiane przez nas :-)

cerfes  Dołączył: 03 Kwi 2008
Rafi napisał/a:

Może nie odwiedzasz nieciekawych miejsc w sieci. Nie wiem też czy zdajesz sobie sprawę, ale obecnie coraz częściej robactwo potrafi pozostać niezauważalne baardzo długo. Wtedy jest bardziej efektywne, gdyby od razu rozwaliło komputer user zrobiłby format i po robaku. Wszystko się rozwija, robactwo szczególnie szybko. Jak Maxthon będzie na IE8, to... i tak sobie nie zainstaluję, bo nie mam windows :)

Może jestem tradycjonalistą (za bardzo) ? "Rozwój" Internetu dla mnie laika kojarzy się chyba jedynie z natrętnymi reklamami.
Może i dla Webmasterów są to problemy, ale ja, odbiorca końcowy, widzę to inaczej...
CSS3/4 czy cos tasm itp. Guzik mnie obchodzi czym i jak... Może za bardzo siedzę w "okopach", ale od Internetu bardziej oczekuję INFORMACJI niż "fajerwerków". Może psuję rozwój, ale dla mnie liczy się przede wszystkim treść. Na IE6 też można ją sprzedać...

"Odwiedzić" mogę każdą stronę, którą mnie postraszycie...

Rafi napisał/a:
Może psuję rozwój, ale dla mnie liczy się przede wszystkim treść. Na IE6 też można ją sprzedać..

nie, nie można, uwierz mi
Rafi napisał/a:
CSS3/4 czy cos tasm itp. Guzik mnie obchodzi czym i jak...

pamiętasz jeszcze "stary internet", bez CCS :?:
ja tak i uwierz, nie chciałbyś tam wracać, a tym bardziej programiści aplikacji webowych (strugacze stronek domowych sobie poradzą zawsze)
Rafi napisał/a:
"Rozwój" Internetu dla mnie laika kojarzy się chyba jedynie z natrętnymi reklamami.

mam AdBlocka w FF i nie wiem co to natrętne reklamy
Rafi napisał/a:
Może i dla Webmasterów są to problemy, ale ja, odbiorca końcowy, widzę to inaczej...

spoko, już niedługo wyłączą ci możliwość oglądania filmów na Youtube
jak za tym pójdzie więcej portali, to IE6 umrze śmiercią naturalną, bo nie będziesz miał czego czytać

a może w ramach tej akcji, nasze forum też się przyłączy do YouTube ;-)

Poprawka opiszon na mnie. Tak jak pisałem, jestem tylko "odbiorcą" końcowym (stary Interent pamiętam, pewnie css wtedy nie było) i dla mnie ma coś działać. Wiem, że są wojny i standardy itp. itd., a dla mnie liczy się możliwość wyświetlenia/obejrzenia treści "pożądanej".
Wydaje mi się, że za dużo wiesz w temacie (naczytałem się o tym sporo, ale raczej bez konkretów czego mieć nie możemy - że nie spełnia np. ACID3 NIC absolutnie mi, laikowi nie mówi) byśmy się "dogadali" - przynajmniej tutaj na forum. A czy ludziki instalują FF dla standardów? Mowy nie ma. Instalują po to, aby mieć właśnie AB i NoScripta. W większości. A reszta instaluje, bo ... inni mają. I FF jest "modny".

mdfan  Dołączył: 09 Lis 2008
Ja używam FF wyłącznie z przyzwyczajenia :) Mimo iż laikiem w temacie nie jestem. Po prostu nie lubię się poruszać po IE czy Operze. Wolę FF.

Rafi napisał/a:
Instalują po to, aby mieć właśnie AB i NoScripta. W większości. A reszta instaluje, bo ... inni mają. I FF jest "modny".

no i bardzo dobrze
a że przy okazji będą mieli bezpieczną przeglądarkę, spełniającą standardy, to chyba dobry skutek uboczny :?:

już niechby sobie ludzie używali IE8, który przechodzi chociaż Acid2 (Acid3 niestety nie obsługiwany), a nie Maxthona, który oparty jest na Tridencie z IE6

tylko o to chodzi

ja wiem, że cool jest mieć stare rzeczy, sam używam WinXP MCE edition zamiast W7, ale wszystko mam pouaktualniane do najnowszych wersji - nawet Internet Explorer, którego nie używam

dlatego mierzi mnie, i będzie mierził jako programistę, Maxthon - bo robi dużo złego - więcej niż IE6, które jest beznadziejne ergonomicznie. Maxthon jest dopracowany i wygląda jak inne nowoczesne przeglądarki, ale w środku kryje tego Quasimodo.
Taki koszmarek

Skocz do: