bix  Dołączył: 22 Sty 2008
Opera 10 z turbo
http://www.opera.com/

z turbo jest naprawdę szybka!
No i dodali w końcu sprawdzanie pisowni, tylko jeszcze słów im brakuje :)

[ Dodano: 2009-09-01, 22:02 ]
Wróć, trzeba dograć sam słownik.

Myron  Dołączył: 21 Cze 2007
Mimo, że przywiązany jestem do Firefoksa, to ściągnąłem dziś Operę 10 i muszę przyznać, że nawet z wyłączonym "Turbo" śmiga bardzo szybko. :-)

Danin  Dołączył: 10 Gru 2007
Cytat
W przeglądarce znajdziemy ciekawie prezentującą się funkcję Turbo, która ma być rozwiązaniem problemu wolnych łącz. Stosując pewne mechanizmy kompresji przeglądarka ma znacząco poprawić czasy wczytywania stron na łączach modemowych lub w zatłoczonych hotspotach (i podobno, co ciekawe, znacznie je pogorszyć na szybkich łączach).

Co do przypuszczeń z nawiasu chyba mają rację. :roll:

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Ciekawe, czy będzie gubić automatyczne odświeżanie strony po napisaniu posta

[ Dodano: 2009-09-02, 09:53 ]
Jednak gubi :-/

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Danin napisał/a:
(i podobno, co ciekawe, znacznie je pogorszyć na szybkich łączach).

Co do przypuszczeń z nawiasu chyba mają rację.

Co jest oczywiste, biorąc pod uwagę mechanizm tego turbo. Mimo wszystko rozwiązanie jest genialne, jak się trzeba połączyć przez komórkę, nie zużywając za wielu pakietów, ale nie rezygnując też całkowicie z grafiki na stronie.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
za to nareszcie działa słownik tak jak tego oczekuję i łatwo go zainstalować - w końcu.
Opery używam od lat ostatnimi czasy naprzemiennie z chrome, ale Opera ma pewne funkcje, do których przywykłem jak np. kosz, którego bardzo mi brakuje u konkurencji. Ustawiłem funkcje turbo na automat i jak na razie dobrze działa (testowałem w domu - szybkie łącze i w pracy - wolne łącze).

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Żaba napisał/a:
Opera ma pewne funkcje
Ja najbardziej przywykłem do klienta poczty. Bardzo mi pasuje, a dzięki temu, że jest w przeglądarce, mam mniej programów do otwierania.

PiotrR coś w tym jest ale ja przywykłem do MS outlooka i jakoś tak...

kierdel  Dołączył: 20 Lip 2007
Chwilke sie pobawilem nowa Opera. Scrollowanie strony dziala jakos dziwnie skokowo i mniej "responsywnie" niz firefoxie. Nie przesiadam sie.

buran  Dołączył: 06 Kwi 2008
A co z zakładkami i hasłami?Mi po zainstalowaniu bety poleciały w kosmos,jak jest teraz?

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
buran, bo profilami trzeba zarządzać należycie. Ja na wstępie zawsze wyłączam w konfigu korzystanie z profili dla wielu użytkowników. Dzięki temu profil mam w katalogu Opery, na dysku D (format mu nie grozi), a nie gdzieś tam w Documents and Settings, i przez to nigdy kłopotow ze znikającymi hasłami nie miałem.

A 10tka pewnie zainstalowała się gdzieś tam w katalogu Opera 10, a nie Opera 9 czy Opera i stąd nie ma Twoich zakładek.

{edit}
A to Turbo to niestety, jak siedzialem sobie na plajowym hdspa i w dodatku na granicy zasięgu, to przy transferze 200 B/s nie chciało działać

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
buran, wszystko zostaje

buran jak na razie jest ok, tzn. wszystko działa po aktualizacji 9 do 10 jak powinno.

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
super;) zaraz testuje :) dobrze że w końcu jest sprawdzanie pisowni!

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
negocjatorek napisał/a:
dobrze że w końcu jest sprawdzanie pisowni!

w becie też już było :-P

opiszon, bety nie widziałem. Testowałem za to ostantio FF 3.6 ;)

[ Dodano: 2009-09-02, 15:45 ]
skąd dodać polski słownik?

[ Dodano: 2009-09-02, 15:46 ]
juz sobie poradziłem ;)

musisz wejść na stronę która ma pole edycyjne (czyli np "szybka odpowiedź" u nas na forum) kliknąć PPM na tym polu, na samym dole powinieneś mieć opcję
Słowniki -> Dodaj lub usuń słowniki
tam wyszukujesz PL, dodajesz i jeszcze sprawdź czy po kliknięciu prawym na polu edycyjnym masz zaznaczony ptaszek przy
"sprawdzaj pisownię"

w strasznie idiotycznym miejscu to umieścili - szukałem kilkanaście minut w "Preferencjach" ale tam nie ma możliwości ustawienia

[ Dodano: 2009-09-02, 15:49 ]
Cytat
juz sobie poradziłem ;)

cholera, za długo pisałem odpowiedź :-(

ale może się komuś następnemu przyda

yy jednak sobie nie poradziłem. czekam na porady ;d

[ Dodano: 2009-09-02, 15:50 ]
o napisałeś, już czytam :)

negocjatorek, patrz wyżej ;-)

[ Dodano: 2009-09-02, 15:50 ]
o, zauważyłeś

fajnie ;-)

opiszon, no widzisz zrobiłem tak jak mówisz już na samym początku bo myslałem że tu będzie ale w moim przypadku lista jest kompletnie pusta...

[ Dodano: 2009-09-02, 15:51 ]
o poprawka, automagicznie się pojawiła cała lista... Ciekawe czary.

[ Dodano: 2009-09-02, 15:53 ]
No i od tego momentu przestałem tęsknić za Firefoxem. Pozdrawiam. opiszon, dzięki za pomoc ;)

Skocz do: