seele  Dołączył: 07 Mar 2007
  Metz 36 AF-4 czy warto kupić?
Z tego co gdzieś słyszałem to każda lampa zewnętrzna jest lepsza od wbudowanej...

Zakładając, że mam ograniczony budżet (400-500 zł) to z lampek wybrał bym Metz 36 AF-4 - czy to dobry wybór?, a może znacie inne błyskadła w tym zakresie cenowym?

TM_Mich  Dołączył: 08 Wrz 2009
Też jestem zainteresowany zakupem tej lampy, więc poczytam z zainteresowanie opinie na temat współpracy tego modelu z K100S.

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Po pierwsze musicie sobie panowie zdać sprawę, że jest to lampa dość okrojona w swojej funkcjonalności. Nie posiada ani HSS, ani trybu bezprzewodowego, reflektor się tylko wychyla w płaszczyźnie pionowej, zoom lampy trzeba ustawiać ręcznie. Posiada natomiast wspomaganie AF.
Jeżeli powyższe ograniczenia wam nie przeszkadzają, to chyba trudno znaleźć coś konkurencyjnego w podobnej cenie

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
Dzięki za odpowiedź - najbardziej boleje nad tym HSS'em przydał by się "w terenie" do doświetleń bo te Pentaxowe 1/180 to trochę wolno.

[ Dodano: 2009-09-20, 23:27 ]
Przepraszam, że wracam do tematu ale co sądzicie o lampie Tumax 386AFZ? - cenowo ten sam zakres ale wydaje się być lepiej wyposażona.

chester  Dołączył: 01 Kwi 2010
http://pentax.org.pl/view...highlight=tumax

ogólnie - raczej się tego wystrzegać

Skocz do: