MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
mygosia napisał/a:
Trzeba ta gielda w koncu uruchomic - skoro folab woli Nikona...

Uruchom giełdę a wyślę Ci kwiaty.... (tylko nie pchaj się w kolejce po K7)

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Ps. Scena statyczna w tymi przystawkami byla! Nie jakis taniec, albo co...

[ Dodano: 2009-09-13, 12:26 ]
MacRayers, :mrgreen:

folab  Dołączył: 31 Sty 2007
matth napisał/a:
folab, męczysz nas i siebie. Daj już na luz...

Pomęczę jeszcze fotkami ale w moim wątku.

Cytat
Myślę o D700,nie lubię zdjęc z lampą ,którą to niestety trzeba często używac na cropie.

Super, skoro na FulFrejm lampy nie trzeba..... Folab nie kompromituj się proszę Ciebie bardzo tylko sprzedaj mi zanim się obrazisz swoje K7.

P.S. Lądujesz w mojej stopce.

folab  Dołączył: 31 Sty 2007
MacRayers napisał/a:
Folab nie kompromituj się proszę

Skoro 3200 nie szumi to chyba mozna się obejśc bez,źle myślę?

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
MacRayers napisał/a:
P.S. Lądujesz w mojej stopce.

Ukradles mi pomysl 8-)

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
folab napisał/a:
matth napisał/a:
folab, męczysz nas i siebie. Daj już na luz...

Pomęczę jeszcze fotkami ale w moim wątku.

A to to, ja proszę Cię bardzo :-)

folab napisał/a:

Nie wiem, ale jak czas pozwoli to dokończę relację z przygód z K7, gdzie opisałem, że nie ma poprawy ISO w porównaniu do K20D. To duże uproszczenie, bo sprzęt jak pisałem jest ALBO-ALBO i chyba będę musiał odszczekać swoje słowa...

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
MacRayers napisał/a:
folab napisał/a:

Nie wiem, ale jak czas pozwoli to dokończę relację z przygód z K7, gdzie opisałem, że nie ma poprawy ISO w porównaniu do K20D. To duże uproszczenie, bo sprzęt jak pisałem jest ALBO-ALBO i chyba będę musiał odszczekać swoje słowa...

Ja czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy przygód Porócznika MacRayersa, Walczącego z wampirami Micha i zblazowanego Artiego ;-)

rjan  Dołączył: 18 Mar 2008
folab napisał/a:
Nikonem zrobiłem bez najmniejszego problemu zdjęcia z trafioną ostrością,ten aparat ani chwili się nie zastanawiał ,ustawiłem na osobę i tam była ostrośc ,nie gdzieś za jak to notorycznie w K7 bywa

folab napisał/a:
D300 + 24-70/2,8

Z takim zestawem, to byłoby dziwne, gdyby nie trafiał - cały Nikon mógłby się schować, bo to chyba topowe szkiełko reporterskie w tym systemie?

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
folab napisał/a:
Nikon szybkośc i precyzje ma w standardzie,jak będę pozbywał się systemu dam znac.

Oby jak najszybciej. Ku ogólnej radości.

A biorąc pod uwagę poniższe perełki (z tego tylko wątku!):
folab napisał/a:
reportarz

folab napisał/a:
warónkach

folab napisał/a:
kąbinuj

folab napisał/a:
urzytkownik

folab napisał/a:
wziełem

przy okazji zmiany systemy - zmień może też forum. Oszczędź nas, proszę.

rjan, Benek, tylko bez wojny proszę....

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
Jeśli cytujemy, to odgrzeję stary wątek/ankietę http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=9002
Przyznaję, nie mam czasu go przeglądnąć czy się coś nie zmieniło.

MacRayers napisał/a:
rjan, Benek, tylko bez wojny proszę....

Wskazują p.1 regulaminu daleki jestem od wszczynania wojen. Po prostu proszę o jego przestrzeganie.

[ Dodano: 2009-09-14, 12:28 ]
dickkett, nie chodzi o błędy ortograficzne, a o:
Benek napisał/a:
przy okazji zmiany systemy - zmień może też forum

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006
rjan napisał/a:
[ Dodano: 2009-09-14, 12:28 ]
dickkett, nie chodzi o błędy ortograficzne, a o:
Cytat
Benek napisał/a:
przy okazji zmiany systemy - zmień może też forum
Z tym się zgadzam, niezbyt fortunne.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
dickkett napisał/a:
Jeśli cytujemy, to odgrzeję stary wątek/ankietę http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=9002

Dziękuję.

P.S. Nie widzę powodów dla których powinienem tolerować skrajne niechlujstwo, brak elementarnej kultury słowa pisanego, a tym samym brak minimalnej dozy szacunku dla innych forumowiczów (w tym mnie samego). A za dowód takiego zachowania uznaję zacytowane wcześniej błędy.
Pomijam kwestie merytorycznej wartości wypowiedzi folaba, jak i całokształt jego postawy, którą uznaję za przykry trolling. Na jaki topic nie wejdę żale, bóle, narzekania na Pentaxa - podczas gdy na horyzoncie lśni boski D300. Folab dorobił się nawet autorskomalkontenckiego topicu http://pentax.org.pl/view...79a217a3#565129 . Ale - jak widać - to za mało. Ludzie, kupcie to deczysta, bo to już model wycofany z produkcji, a nam dajcie tkwić w tym beznadziejnym, skazanym na upadek, nieprofesjonalnym, nierozwojowym systemie. Pozdrawiam :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Z prośbą o zmianę forum może przesadziłem. Zainteresowanego przepraszam, było to z mojej niestosowne.

Benek, :-B

denvi  Dołączył: 09 Lis 2008
Benek, Już tak bardzo nie przepraszaj, folab w przypadku nie otrzymania satysfakcjonujących go odpowiedzi wyskakuje z tekstami o ignorancji i braku inteligencji (i to jest w porzadku?!). Chociaż trzeba przyznać, że staje się elementem swoistego forumowego folkloru ;-) . Miło poczytać o heroicznych zmaganiach z durną maszynerią :evilsmile: .

To, że folab wyskakuje z takimi czy innymi tekstami nie oznacza wcale, że inni też muszą. Potem pójdzie w świat wiadomość, że na P@PL siedzą sami pentalibowie, którzy w reakcji na krytykę sprzętu pentaksa każą się z forum wynosić...

Skocz do: